COD GALBEN: 23-03-2025 ora 10 Intre 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate se va semnala 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate COD GALBEN: 24-03-2025 Intre 01:00 si 07:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale formarea ghețușului in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 8 apr /Agerpres/ - Membrii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) susţin că reducerea cotei de TVA la 9% pentru produsele alimentare, de la 1 iunie, trebuie să se regăsească în preţul la raft al alimentelor, şi, în plus, să fie urmată de un amplu proces de combatere a evaziunii fiscale, prin toleranţă zero şi sancţiuni drastice cei care eludează statul şi pun în pericol siguranţa alimentară naţională.

'Ne dorim ca această măsură de relaxare fiscală să se regăsească şi în preţul la raft al alimentelor, iar consumatorul final să poată beneficia de alimente cu trasabilitate sigură, la un preţ care să nu îi mai influenţeze decizia de cumpărare. Totodată, ARC se va implica în combaterea evaziunii fiscale din industria cărnii pentru că, odată cu reducerea TVA, acest fenomen trebuie sistat printr-o toleranţă zero şi prin sancţiuni drastice pentru cei care eludează statul şi pun în pericol siguranţa alimentară naţională', se arată într-un comunicat al ARC transmis, miercuri, AGERPRES.

În plus, reprezentanţii Asociaţiei solicită formarea unui acord politic, un consens transpartinic, pentru susţinerea şi implementarea în bune condiţii a acestei măsuri, de care vor beneficia toţi cetăţenii României şi care va conduce, implicit, la o creştere a nivelului de trai şi a consumului pe orizontală.

'Asociaţia Română a Cărnii doreşte să mulţumească tuturor celor care s-au implicat şi au susţinut campania ŤTaie TVAť, o premieră pentru România, care a reuşit să aducă în atenţia autorităţilor, dar şi a consumatorilor, problemele industriei alimentare autohtone, precum şi importanţa susţinerii consumului de produse româneşti', se menţionează în comunicatul citat.

Pe de altă parte, Asociaţia anunţă că membrii Comitetului Director au decis numirea lui Vladimir Mănăstireanu în funcţia de Director Executiv al ARC. 'Vladimir Mănăstireanu este absolvent al Institutului Agronomic 'Ion Ionescu de la Brad', Facultatea de Medicină Veterinară din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale veterinare şi a absolvit mai multe cursuri de specializate în managementul institiţiilor publice şi legislaţie europeană', potrivit ARC.

Mănăstireanu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 şi a deţinut funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară /ANSVSA/ din iunie 2013 până în noiembrie 2014.AGERPRES/(AS - autor: Ana-Maria Vasile, editor: Daniel Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.