Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 mar /Agerpres/ - Inspecţia fiscală din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stabilit diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale de circa 14 miliarde lei, în 2014, în creştere cu 50,7% faţă de anul 2013, potrivit unui comunicat al ANAF.

"În anul 2014, inspecţia fiscală din ANAF a înregistrat, urmare verificărilor efectuate, cele mai bune rezultate de la înfiinţarea Agenţiei, respectiv creşteri considerabile la principalii indicatori de performanţă, astfel: diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale - circa 14 miliarde lei, în creştere cu circa 50,7% faţă de anul 2013; valoare prejudicii aferente sesizărilor penale transmise instituţiilor competente ale statului în vederea continuării cercetărilor - circa 9,2 miliarde lei, în creştere cu circa 55,5% faţă de anul 2013; valoare măsuri asigurătorii instituite - circa 3,7 miliarde lei, în creştere cu circa 26,5% faţă de anul 2013; diminuarea pierderii fiscale - circa 1,6 miliarde lei, în creştere cu circa 36,3% faţă de anul 2013", se spune în comunicat.

De asemenea, în ceea ce priveşte valoarea amenzilor contravenţionale aplicate, care în anul 2014 au fost în sumă totală de 24 milioane lei, s-a înregistrat o creştere cu circa 15,9% faţă de anul 2013, iar valoarea estimată a confiscărilor de bunuri şi numerar de 22 milioane lei este în creştere cu 294,2% faţă de anul 2013.

"Aceste rezultate au fost posibile printr-o bună organizare a activităţii de inspecţie fiscală la nivel naţional, respectiv realizarea unei selecţii a contribuabililor pentru control în funcţie de nivelul riscului stabilit pe baza analizei de risc şi, astfel, o mai bună alocare a resurselor de inspecţie fiscală, precum şi printr-o coordonare unitară de la nivel central a întregii activităţi de inspecţie fiscală", se arată în comunicat.

De asemenea, în primele două luni ale anului 2015 au fost stabilite diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale în valoare de circa 2,4 miliarde lei (în creştere cu circa 77%), s-au formulat sesizări penale pentru un prejudiciu total de cca 1,6 miliarde lei (în creştere cu circa 154%) şi s-au instituit măsuri asigurătorii în valoare totală de circa 0,8 miliarde lei (în creştere cu circa 175%), iar pierderea fiscală a fost diminuată cu circa 0,3 miliarde lei (în creştere cu circa 32,7%). AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.