Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 nov /Agerpres/ - CEC Bank a sărbătorit, luni, 150 de ani de la înfiinţarea instituţiei financiare, numită iniţial Casa de Depuneri şi Consemnaţiuni, transformată ulterior în bancă de economii, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit unui comunicat al băncii remis luni AGERPRES, procesul de rebranding al instituţiei financiare a fost început efectiv în 2008, sub numele de CEC Bank. Prin noul proiect, CEC Bank a reuşit să se plaseze în topul primelor bănci din România. În conformitate cu misiunea CEC Bank, finanţarea IMM-urilor, agriculturii şi administraţiilor publice locale reprezintă în prezent principală preocupare a băncii.

"În 2007, am demarat un amplu proces de transformare, care să reflecte cel mai bine valorile noastre: tradiţie, încredere, onestitate şi stabilitate. Proiectul CEC Bank a însemnat un nou început pentru bancă şi sunt mândru că în acest an, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, instituţia noastră se regăseşte în grupul băncilor de elită din România, fiind o bancă competitivă şi profitabilă. Suntem onoraţi că aproape trei milioane de clienţi sunt alături de noi şi îi invităm să apeleze în continuare, cu încredere, la produsele şi serviciile unei bănci care speram să rămână, pentru cel puţin încă 150 ani, aproape de generaţiile de romani", a declarat preşedintele director general al CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.

Pentru a marca momentul aniversar, CEC Bank a lansat prima aplicaţie pentru utilizatorii de tablete şi telefoane cu sistem de operare Android şi IOS - 'Palatul CEC', aplicaţie prin care pot fi aflate detalii despre Palatul CEC, monument de arhitectură.

Pe 24 noiembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat legea de înfiinţare a băncii. La 1 ianuarie 1865, Casa de Depuneri şi Consemnaţiuni şi-a început activitatea sub conducerea economistului Enric Winterhalder. În 1897, a început construcţia Palatului CEC, care a fost inaugurat în anul 1900. AGERPRES/(AS - autor: George Andrei, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.