COD GALBEN: 05-12-2021 ora 10 Intre 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 08 se va semnala ninsori și intensificări ale vântului COD GALBEN: 05-12-2021 ora 18 Intre 18:45 si 23:00 se va semnala local ceaţă, care determină vizibilitate scăzută sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 05-12-2021 ora 18 Intre 18:35 si 23:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 3 aug /Agerpres/ - Prevederile Proiectului de Ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, obiectivele şi priorităţile ministrului Transporturilor, Ioan Rus, modalităţile prin care acesta îşi doreşte să aducă pe profit operaţional toate companiile din subordinea instituţiei în termen de doi ani, aplicarea planului de încetare voluntară a contractului de muncă pentru salariaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, propunerile de amnistie fiscală ale ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, sunt câteva din principalele subiecte economice ale săptămânii 28 iulie-3 august.
Prezentăm în continuare cele mai importante ştiri difuzate în săptămâna care se încheie duminică şi subiectele de urmărit în săptămâna 4 - 10 august 2014.

* Ministerul Finanţelor ia în calcul o majorare a veniturilor bugetare cu 1,076 miliarde lei precum şi o creştere cu 1,347 miliarde de lei a cheltuielilor bugetare, potrivit notei de fundamentare a Proiectului de Ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, publicat marţi.
Deficitul bugetului general consolidat creşte cu 270,7 milioane lei, de la 14,489 miliarde lei la 14,76 miliarde lei, dar este menţinut ca pondere în PIB la 2,2%, în condiţiile în care ,,rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creşteri economice de cel puţin de 2,8%, faţă de 2,2% cât se estima la elaborarea legii bugetului de stat, şi un produs intern brut în valoare nominală de 662,3 miliarde lei, faţă de 658,6 miliarde lei cât s-a estimat iniţial.


* Subvenţia de la bugetul de stat pentru bugetul sistemului public de pensii va fi majorată cu 255,2 milioane lei, potrivit notei de fundamentare a proiectului de rectificare a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014, publicat marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice /MFP/.
Majorarea subvenţiei pentru sistemul public de pensii este determinată de revizuirea în scădere a veniturilor curente ale sistemului public de pensii, din cauza diminuării încasărilor din contribuţiile de asigurări sociale de stat, pe fondul noii prognoze macroeconomice de scădere a câştigului salarial mediu brut, a Pilonului II de pensii şi a evoluţiei încasărilor în prima parte a anului 2014.

* Peste 12.460 de mame pentru care s-au constituit debite de returnare a unei părţi din indemnizaţia pentru creşterea copilului vor fi amnistiate fiscal prin intermediul unei propuneri legislative care va fi făcută pe data de 20 august, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.
Măsura amnistiei fiscale va fi aplicată şi în cazul tuturor pensionarilor din sistemul de asigurări sociale, atunci când aceştia se confruntă cu debite generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei în domeniul asigurărilor sociale.

* Salariaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară care vor opta pentru încetarea voluntară a contractului de muncă prin acordul părţilor, începând cu 1 septembrie 2014, vor primi contravaloarea totală a 12 salarii, plătită în două tranşe, a anunţat, vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

* Taxa pe construcţii speciale ar putea fi regândită, iar de anul viitor aceasta s-ar putea aplica la valoarea fiscală netă şi nu la cea brută, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.
"Facem mai multe simulări în ceea ce priveşte taxa pe construcţii speciale pentru a o îmbunătăţi începând de anul viitor. Una din posibilităţile pe care le luăm în calcul este ca taxa pe construcţii speciale să fi aplicată pe valoarea fiscală netă şi nu pe cea brută", a spus Ioana Petrescu.

* Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României /BNR/ au scăzut, în iulie 2014, cu 328 milioane de euro, până la 30,90 miliarde de euro, de la 31,23 miliarde euro, cât se înregistra la 30 iunie a.c., potrivit datelor publicate, vineri, de BNR.
Luna trecută, la rezerva BNR s-au înregistrat intrări de 746 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ şi altele.

* Penalităţile de întârziere la plata contribuţiilor fiscale vor fi reduse de la 0,03% pe zi la 0,02% pe zi, şi vor fi introduse penalităţi pentru nedeclararea obligaţiilor fiscale în viitorul Cod de Procedură Fiscală, a anunţat vineri ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.
"Vrem respect pentru contribuabilul onest şi să fim foarte duri cu cei care fac evaziune fiscală. Până acum penalităţile de întârziere erau foarte mari şi acum au scăzut de la 0,03% pe zi de întârziere la 0,02%. Asta înseamnă 7,3% pe an comparativ cu 10,95% pe an", a explicat ministrul Finanţelor precizând că această măsură vizează contribuabilii oneşti care, din diverse motive, nu au putut să îşi plătească la timp datoriile.

* Schimbarea modului de calcul al impozitului pe clădiri este singurul pas important de reformă din Codul Fiscal, în ceea ce priveşte anularea discriminării dintre persoane fizice şi persoane juridice, dar prin utilizarea valorii de inventar ca bază de impozitare se ajunge la transformarea acestuia în impozit pe investiţii, a explicat, vineri, Gabriel Biriş, partener şi fondator Biriş Goran.

* Un număr de 9.088 de firme dizolvate a fost înregistrat în primele şase luni din 2014, în scădere cu 24,30% faţă de perioada similară a anului trecut, când numărul dizolvărilor s-a ridicat la 12.005, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

* Numărul sosirilor în structurile de primire turistică din România a crescut cu 5,1%, în primele şase luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2013, în timp ce numărul de înnoptări s-au majorat cu 6,4%, arată datele provizorii ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate vineri.

* Valoarea medie a unui cont de pensie privată obligatorie (Pilonul II) era de 2.770 lei (630 euro) la finalul lunii iunie 2014, potrivit datelor publicate, luni, de Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.
Sistemul pensiilor private obligatorii a fost lansat în România în mai 2008, dar numai 3,19 milioane persoane din totalul de 6,12 milioane de participanţi în sistem au avut înregistrate contribuţii lunare repetitive în această perioadă, iar 190.000 de persoane nu au avut nicio contribuţie virată.

* Cererea de locuinţe noi în sudul Capitalei este, în prezent, mai mare decât oferta, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului 2013, exista un stoc de locuinţe de peste 1.000 de proprietăţi, potrivit unui comunicat al Premier Imobiliare, remis luni AGERPRES.
'În prezent, mai sunt disponibile câteva apartamente, majoritatea amplasate la parter sau la ultimul etaj al blocurilor şi căsuţe cât să le numeri pe de degetele de la o mână. Iar cele din urmă sunt la preţuri care depăşesc 80.000 de euro. Mă refer strict la imobilele noi, construite în ultimii ani', spune Giulio Angheloiu, manager al companiei Premier Imobiliare.

* Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat marţi 47,25 milioane de lei de la trei bănci comerciale locale, aceasta fiind o sumă suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de luni, când Trezoreria a atras 687 de milioane de lei, la un randament de 4,23%.
MFP a oferit titluri de stat de 75 milioane lei la sesiunea suplimentară de oferte de marţi, ultima operaţiune cu titluri de stat din luna iulie, însă numai trei bănci au subscris oferte.

* Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi firma japoneză Marubeni Corporation au semnat, marţi, contractul pentru înfiinţarea societăţii mixte S.C. Fântânele Gas Power S.A., care se va ocupa de construcţia în comun a unei centrale pe gaze de circa 250 MW, în valoare de aproximativ 170 milioane de euro, pe amplasamentul de la Fântânele (judeţul Mureş), se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

* Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău va investi peste 700.000 de euro în retehnologizarea proceselor de producţie, modernizarea portofoliului de produse şi orientarea activităţii către clientul final, în al doilea semestru din acest an, potrivit unui comunicat al companiei.

* Stocul nou de spaţiu de retail ce urmează a fi livrat în perioada 2014 - 2016 depăşeşte 350.000 de metri pătraţi, din care 194.000 de metri pătraţi vor fi livraţi doar în 2015, potrivit celui mai recent studiu despre piaţa locală comercială, realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE.
Aceste deschideri vor duce la creşterea densităţii comerciale de la un nivel actual de 139 de metri pătraţi la 158 de metri pătraţi pentru 1.000 de locuitori.

* OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească şi cel mai mare producător de ţiţei şi gaze naturale din sud-estul Europei, a inaugurat marţi, la Bucureşti, cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa, pentru geologi şi specialişti în explorare, investiţia fiind de aproximativ 500.000 de euro.

* Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România (FSSR) susţine majorarea contribuţiilor la sănătate, argumentând că acest lucru poate duce la creşterea finanţării sistemului sanitar, în paralel cu şansa de a fi salvaţi mii de pacienţi care mor anual din cauza lipsei resurselor necesare.
"Creşterea contribuţiilor la sănătate înseamnă una din măsurile necesare pentru creşterea finanţării sistemului, alături de transferarea pachetului de servicii sociale către stat. De asemenea, se traduce prin majorarea bazei de contribuţie, deoarece, în prezent, pentru sănătatea a circa 20 de milioane de cetăţeni contribuie doar aproximativ 6,9 milioane de români). Nu în ultimul rând, înseamnă creşterea contribuţiei asigurărilor private la finanţarea sistemului (în special prin asigurările complementare)', se arată într-un comunicat al FSSR, remis marţi AGERPRES.

* Profitul Renault, al treilea mare producător auto european, a crescut cu 25% în primul semestru din 2014, datorită cererii mai solide pentru brandul Dacia şi a reducerii cheltuielilor, transmite Bloomberg. În primele şase luni ale acestui an, profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a urcat la 729 milioane de euro (979 milioane de dolari), de la 583 milioane de euro în primul semestru din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 673 milioane de euro.


* Veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce portofoliul de clienţi a crescut cu 1,8% (+184.000), potrivit rezultatelor financiare ale grupului telecom, publicate marţi. La data de 30 iunie 2014, din totalul veniturilor raportate, 218,8 milioane de euro au fost obţinute în al doilea trimestru.

* Piaţa publicităţii online din România va înregistra o creştere medie anuală de 14,6%, iar valoarea acesteia va ajunge la 141 milioane de dolari, în 2018, se menţionează în ediţia din acest an a studiului PwC Entertainment and Media Outlook. Un alt segment în care se va consemna o majorare a pieţei este cea a plăţilor pentru accesul la internet, cu un plus mediu anual de 9,9%, până la 1,18 miliarde de dolari în 2018, de la 841 milioane dolari, în acest an.

* Grecia vrea ca verificarea de către BCE a calităţii activelor principalelor instituţii elene de creditare să ţină cont mai mult de planurile lor de restructurare decât de datele din bilanţul pe 2013, a declarat, pentru Reuters, un oficial al Ministerului de Finanţe de la Atena. La reuniunea Eurogrupului din 8 iulie, ministrul elen de Finanţe, Gikas Hardouvelis, şi-ar fi exprimat temerile referitoare la rezultatele testelor de stres derulate de BCE, deoarece Atena vrea să evite ca BCE să ceară băncilor elene să-şi majoreze capitalul într-un moment în care se analizează implementarea planurilor de restructurare.

* Rata investiţiilor brute făcute de companiile non-financiare din zona euro (EA18) a scăzut uşor în primul trimestru din 2014 şi s-a menţinut aproape stabilă în Uniunea Europeană (EU28), iar cota de profit a corporaţiilor a rămas aproape stabilă în zona euro şi a scăzut în EU28, potrivit datelor prezentate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În perioada ianuarie - martie 2014, rata investiţiilor brute făcute de companiile non-financiare din zona euro a scăzut la 19,3%, de la 19,5% în precedentele trei luni, în timp ce în UE28 rata investiţiilor brute făcute de companiile non-financiare a fost de 19,5%, comparativ cu 9,4% în trimestrul patru din 2013.

* Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, consideră că managementul privat poate fi o soluţie pentru redresarea companiilor de stat, însă trebuie să existe un echilibru între specialităţile şi experienţa pe care o au membrii consiliilor de administraţie, întrucât aceştia trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză în domeniul respectiv.

* Măsurile financiare impuse băncilor ruseşti de SUA şi UE erau destinate sancţionării severe a unui sector cheie al economiei Rusiei dar impactul lor imediat va fi probabil limitat, se arată într-o analiză publicată miercuri de publicaţia americană 'Wall Street Journal' (WSJ).

* Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte să aducă pe profit operaţional toate companiile din subordinea instituţiei în termen de doi ani şi pledează pentru manageri 'capabili să înţeleagă şi apoi să decidă în cunoştinţă de cauză într-o lume în care competiţia este la loc de frunte'.
De asemenea, Rus vorbeşte despre obiectivele şi priorităţile pe care le are în mandatul său, despre situaţia în care se află companiile aflate în subordine şi despre absorbţia fondurilor europene.

* Banca Comercială Română (BCR) modifică oferta de preţ pentru creditul ipotecar Prima Casă prin reducerea marjei de dobândă de la 2,5% la 2,2% pentru clienţii care nu virează salariul într-un cont BCR, dobânda finală fiind de 4,62% pe an, potrivit unui comunicat al băncii.
BCR precizează că va păstra oferta pentru clienţii care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă fiind de 2% pe an, iar dobânda de 4,42% pe an.

* Cele mai expuse bănci la turbulenţele din Rusia sunt cele din Austria, Franţa, Italia şi Suedia, pe lângă expunerile deţinătorilor de obligaţiuni, afectaţi de înrăutăţirea calităţii creditării, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters.

* Toyota a rămas şi în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen (VW), care a reuşit să urce pe locul doi, depăşind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service, transmit AP şi Bloomberg.
În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creştere cu aproape 4% faţă de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA şi Europa.

* Holcim, care fuzionează cu Lafarge pentru a forma cel mai mare producător mondial de ciment, a raportat un profit sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2014, deoarece vânzările mai ridicate din Europa şi America de Nord nu au compensat deprecierea monedelor naţionale din India şi Mexic, transmite Bloomberg.
În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net al Holcim a crescut cu 5,9%, la 406 milioane de franci elveţieni (448 milioane de euro), în timp ce analiştii estimau un câştig de 459,5 milioane de franci elveţieni.

* Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici şi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere pentru construcţia liniei electrice aeriene de interconexiune dintre România şi Serbia, între Reşiţa şi Pancevo.
Valoarea totală a investiţiei este de 157,58 milioane lei. Sumele individuale aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiţii, situat în judeţul Caraş-Severin, sunt în cuantum total de 9,12 milioane lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice 'Transelectrica SA'.

* Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ va aloca temporar suma de 340 de milioane de lei, reprezentând venituri din privatizare, pentru plăţi în avans pe proiecte finanţate din fonduri europene, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern.

* OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a finalizat vânzarea către GDF Suez Energy România SA a participaţiei de 28,59% în Congaz SA, companie de distribuţie şi furnizare a gazelor, care nu făcea obiectul activităţii de bază a OMV Petrom, a anunţat, joi, compania OMV Petrom.
Potrivit sursei citate, tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei, iar părţile au agreat să păstreze confidenţialitatea valorii tranzacţiei.

* JP Morgan va include de joi obligaţiunile guvernamentale ale României în indicele său global pentru pieţele emergente recomandate investiţiilor, o decizie care ar trebui să ajute la menţinerea costurilor de împrumut ale ţării la un nivel minim record, transmite Reuters.
România este al doilea stat din estul emergent al Uniunii Europene - după Polonia - care se va alătura celor 13 ţări incluse în 'GBI-EM Global Diversified 15 percent cap index", unde sunt şi obligaţiunile guvernamentale în monedă locală din Turcia, Brazilia, Malaezia şi Rusia. Titlurile de stat emise de România vor avea iniţial o pondere de 1,65%, a anunţat JP Morgan.

* Veniturile bugetare pe primele şase luni din acest an au fost cu 1,2 miliarde de lei mai mici faţă de cele programate, exclusiv absorbţia inferioară a fondurilor europene şi neîncasarea dividendelor de la companiile de stat, iar această subperformanţă a fost acoperită prin economii semnificative de cheltuieli, în special cele aferente proiectelor cu fonduri europene şi de investiţii, se arată în Opinia Consiliului Fiscal cu privire la execuţia bugetară şi la rectificarea bugetului pe anul 2014.

* Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RomaniaGreen Building Council - RoGBC) se află în discuţii cu patru bănci pentru a participa la programul ''Ipoteca Verde", a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului, Steven Borncamp.

* Rata şomajului în zona euro a scăzut în iunie la 11,5%, de la 11,6% în luna precedentă, fiind cel mai redus nivel din septembrie 2012, arată datele publicate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut în iulie la 0,4%, de la 0,5% în luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare publicate joi de Oficiul european de statistică (Eurostat).

* Un număr de 54.905 înmatriculări de persoane fizice şi juridice a fost înregistrat în primele şase luni din 2014, cu 23,64% mai mic faţă de cel din perioada similară a anului trecut, când numărul înmatriculărilor s-a ridicat la 71.904, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Cele mai multe înmatriculări, după codul CAEN, s-au înregistrat pentru comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 22.494 de firme nou înfiinţate, în creştere cu 16,18% faţă de primele şase luni din 2013, fiind, de altfel şi singurul domeniu unde s-a înregistrat o dinamică pozitivă.

* Autorităţile ar putea organiza loterii fiscale, unde contribuabili să se poată înscrie cu bonurile fiscale, o măsură care să aibă drept scop reducerea fenomenului evazionist, a declarat, vineri, Ramona Jurubiţă, partener, Deputy Head of Taxation, KPMG România.

* Banca Naţională a României (BNR) ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,25% până la finalul anului, conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern realizat în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR), însă numai jumătate dintre aceştia consideră că acest lucru se va întâmpla la şedinţa Consiliului de Administraţie din 4 august 2014.

* Barierele pe podul de la Feteşti - Cernavodă vor rămâne ridicate toată luna august, urmând ca din toamnă să se găsească o soluţie pentru fluidizarea traficului, pe de o parte, iar pe de altă parte resursa financiară care se obţinea din taxa ce trebuia plătită la trecerea pe pod să se obţină în continuare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

* Bulgaria, unul din cele cinci state din UE total dependente de Rusia pentru combustibilul nuclear, a semnat vineri cu firma americană Westinghouse Electric Company un acord de asociere care pregăteşte terenul pentru construirea unui nou reactor, cel de al şaptelea, la centrala nucleară de la Kozlodui, costurile fiind estimate la cinci miliarde de dolari, transmite Reuters.

* Profitul grupului francez GDF Suez SA a scăzut în primul semestru din 2014 cu 13%, în urma reducerii cererii de gaze naturale în Europa, transmite Bloomberg.
GDF Suez a avertizat că oprirea celor două reactoare nucleare din Belgia şi reducerea cererii pentru energie ar putea avea ca rezultat un profit mai redus în acest an decât se estima anterior.

* ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a raportat un câştig sub estimări în trimestrul doi din 2014 şi a revizuit în scădere prognozele privind profitul din acest an, din cauza preţului mai redus al minereului de fier, transmite Bloomberg.
În perioada aprilie-iunie 2014 profitul operaţional a urcat cu 3,7%, la 1,76 miliarde de dolari, de la 1,70 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii estimau 1,84 miliarde de dolari.

* Profitul Societe Generale SA, a doua mare bancă franceză, a crescut în trimestrul doi din 2014 cu 7,8%, datorită scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Bloomberg.
În perioada aprilie-iunie 2014 profitul net a urcat la 1,03 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), de la 955 milioane de euro în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 852 milioane de euro. Este cel mai ridicat profit trimestrial de la mijlocul lui 2010.

* Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) se va concentra mai mult pe segmentul de retail pe piaţa sa cheie din Rusia, pe fondul creşterii concurenţei pentru atragerea companiilor, a afirmat marţi directorul general al RBI, Karl Sevelda, într-un interviu acordat publicaţiei austriece 'Wirtschaftsblatt', transmite Reuters.
'Rusia este o piaţă importantă pentru noi ... dar vom aştepta şi vom vedea cum va evolua situaţia. Vom face în continuare afaceri dar ne vom schimba obiectivele, preferând segmentul de retail în locul celui de corporate', a declarat şeful băncii austriece.

* Bank of Cyprus (BoC) speră să emită în septembrie obligaţiuni convertibile în valoare de 500 milioane de euro - un miliard de euro, a afirmat marţi directorul general al băncii, John Hourican, pentru Reuters.
'Vrem să emitem obligaţiuni convertibile la sfârşitul lunii septembrie. Suntem gata să mergem mai departe', a declarat şeful băncii cipriote. BoC, care luni seara a anunţat că şi-a majorat capitalul cu un miliard de euro prin emiterea de noi acţiuni, are ca obiectiv o dobândă 'de peste 3%' pentru bondurile convertibile, a explicat Hourican.PREVIZIUNI SĂPTĂMÂNA 4 - 10 AUGUST

* 4 august Bucureşti - Conferinţa "Risipirea banilor publici şi planificarea financiară pe proiecte şi programe", organizată de Institutul de Studii Populare, în colaborare cu partenerii Fundaţia Hanns Seidel şi Institutul Ordoliberal;

* 4 august Brăila - Laminorul Brăila reîncepe producţia, după ce întreprinderea a intrat în conservare şi nu a mai avut activitate din decembrie 2012 (când era gestionată de Mechel)

* 7 august Bucureşti - Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, se întâlneşte cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR). AGERPRES/(AS - editor: Carmen Marinescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.