COD GALBEN: 17-03-2025 ora 10 Intre 17 martie, ora 23 - 18 martie, ora 12    Fenomene vizate se va semnala 17 martie, ora 23 - 18 martie, ora 12    Fenomene vizate COD GALBEN: 17-03-2025 ora 10 Intre 17 martie, ora 23 - 18 martie, ora 12    Fenomene vizate se va semnala 17 martie, ora 23 - 18 martie, ora 12    Fenomene vizate COD GALBEN: 17-03-2025 ora 10 Intre 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate se va semnala 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 17-03-2025 ora 19 Intre 19:30 si 23:00 se va semnala Vânt cu rafale de 90...120 km/h, viscol puternic și vizibilitate sub 50 m in Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m, Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile locale şi locuitorii Bucureştiului sunt aşteptaţi de miercuri, până la sfârşitul lunii septembrie, să devină participanţi în cadrul proiectului de educare şi conştientizare publică a calităţii aerului 'Respiră Adânc', lansat în premieră de Asociaţia Green Revolution, în parteneriat cu Fundaţia Carl von Linde.
Proiectul îşi propune ca, în perioada 21 mai - 30 septembrie 2014, să atragă atenţia publicului larg, dar şi autorităţilor asupra importantei adoptării unor măsuri legale sau administrative, schimbării mentalităţii şi, nu în ultimul rând, adoptării unui stil de viaţă care să asigure păstrarea unui aer curat în marile oraşe.
"Respiră Adânc' este materializat, în centrul Capitalei, sub forma unei construcţii mobile, formată din două domuri transparente, amplasate la intersecţia Bulevardului Magheru cu strada Anastasie Simu, prin care se oferă publicului o experienţă senzorială deosebită. În primul amplasament este redată o lume ideală, plină de vegetaţie, liniştită şi relaxantă, în timp ce în cel de-al doilea dom este reprezentată imaginea unui posibil viitor, în care omul încearcă să reconstruiască o lume distrusă şi pierdută.
"Avem diverse preocupări în zone de interes. Acum am zis să mergem un pas mai departe şi am găsit partenerul ideal care să vină pe partea de sănătate, iar noi pe partea de mediu. Proiectul pe care îl vedeţi astăzi şi pe care îl inaugurăm este construit într-o antiteză urbană. Încercăm prin aceste două experienţe oferite vizitatorilor să subliniem impactul acţiunilor şi activităţilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex şi delicat. Tot ce vrem să facem este să conştientizăm populaţia cu privire la pericole atunci când nu avem grijă de calitatea aerului. Vorbim de studii la nivel internaţional, realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi care spun că şapte milioane de europeni mor anual din cauza poluării generale', a declarat, la evenimentul de prezentare a proiectului, preşedintele Asociaţiei Green Revolution, Raluca Fişer.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice Anne Marie Jugănaru a punctat faptul că reducerea poluării în marile oraşe este unul dintre cele mai importante puncte de interes.
"Suntem la un eveniment care se referă la viaţa tuturor, pentru că fiecare locuim în acest areal, această urbe, şi fiecare dintre noi încercăm să avem o calitate a vieţii mult mai bună. Sigur că, de-a lungul timpului, lucrurile au evoluat într-un fel mai puţin înţelept. Oamenii s-au canalizat mai mult pe proiecte de dezvoltare urbană, uitând pentru o clipă că mai trebuie să şi trăiască, nu numai să dezvolte economic un oraş cu un potenţial foarte mare. Acest proiect nu este numai unul de conştientizare, ci şi un proiect care ne obligă să facem mult mai mult. Poate că nu ajunge faptul că ne-am aliniat normelor europene în privinţa calităţii aerului, poate că în acest moment ar trebui să conştientizăm şi mai mult că datoriile noastre se referă nu numai la a înverzi oraşul, ci în special la reducerea poluării', a afirmat Jugănaru.
Proiectul 'Respiră Adânc' se adresează în mare măsură autorităţilor, iar în cadrul acestuia se vor organiza mese rotunde şi consultări între factorii de decizie din administraţia centrală şi locală pentru a identifica soluţii care să asigure protecţia calităţii aerului.
Conform datelor oficiale, în Uniunea Europeană poluarea aerului a fost cauza a 100 de milioane de zile de concediu medical şi a peste 350.000 de decese premature. Totodată, în anul 2009, fiecare cetăţean european a plătit din buzunarul propriu între doi şi 300 de euro pentru aerul poluat din industrie, în timp ce, în prezent, transportul urban produce 70% dintre poluanţi şi 40% dintre emisiile de gaze cu efect de seră din totalul emisiilor generate de transportul rutier in UE.
Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizaţie nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraş verde. Organizaţia dezvoltă proiecte variate, care promovează şi sprijină educaţia ecologică şi respectul faţă de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, mijloacele şi soluţiile de transport ecologice şi economice, adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediu în rândul autorităţilor şi companiilor private şi de stat.
Fundaţia Carl von Linde, înfiinţată în anul 2013, şi-a propus să susţină în principal sistemul de sănătate românesc, prin proiecte cu rezultate sustenabile şi durabile. Alături de autorităţi, de alte organizaţii nonguvernamentale şi de organizaţii de pacienţi dezvoltă proiecte de modernizare a unităţilor spitaliceşti, proiecte de eficientizare a sistemului public de sănătate şi pune la dispoziţia autorităţilor studii comparative între tratamentul ambulatoriu şi cel prin spitalizare, proiecte de susţinere a pacienţilor cu afecţiuni grave sau rare etc. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.