COD GALBEN: 25-02-2021 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, si izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi, Județul Ilfov; COD GALBEN: 25-02-2021 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Alba, Județul Mureş, Județul Harghita; COD GALBEN: 25-02-2021 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Cluj; COD GALBEN: 25-02-2021 Intre 06:20 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin, Județul Timiş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

ŞTIRILE SERII

* - Euler Hermes, lider global în asigurarea de credit comercial, a îmbunătăţit perspectiva de risc pe termen mediu a României de la C3 la B2, pe o scară de şase trepte conform căreia AA reprezintă cel mai mic risc iar D cel mai mare, informează un comunicat de presă. România este una din cele cinci state pentru care Euler Hermes a îmbunătăţit ratingurile alături de Olanda, Malta, Algeria şi Kenya.

* România începe să redevină acel jucător important pe piaţa agricolă, în condiţiile în care, anul trecut, a ocupat primul loc în Europa la producţia de floarea soarelui, locul doi la porumb, iar la grâu a fost pe locul şase, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

* Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2015, procentul urmând să fie stabilit după consultări cu organismele financiare internaţionale, a declarat joi, la Timişoara, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

* Piraeus Bank şi Marfin Investment Group (MIG) au anunţat un acord strategic de cooperare, în valoare de 250 milioane de euro, care va atenua considerabil povara financiară a MIG şi-i va permite să continue planurile de afaceri cu o eficienţă şi o flexibilitate mai mare, transmite site-ul ekathimerini.com. Conform acordului, Piraeus va deveni cel mai mare acţionar al MIG, cu o participaţie de 17,7%.

* Ministerul Finanţelor Publice propune reducerea unui număr de 15 taxe/tarife percepute pentru unele prestări de servicii, cinci dintre acestea urmând să fie eliminate şi alte 10 comasate. Potrivit unui proiect de Hotărâre pentru modificarea unor acte normative privind taxe şi tarife percepute pentru unele prestări de servicii, această măsură va genera o scădere a veniturilor bugetare de 131.908 lei în fiecare din următorii patru ani.

* România susţine mărirea contingentului de mere şi de alte produse agricole provenite din Republica Moldova, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa organizată de LAPAR.

* Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/ a prelungit joi după-amiază avertizările privind depăşiri ale cotelor de atenţie, de inundaţie şi de pericol pentru anumite bazine hidrografice până vineri, la ora 18,00. Astfel, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj), pe Jiu şi afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj şi Sibiu, pe unii afluenţi ai Mureşului din judeţul Hunedoara, pe Râul Negru (judeţul Covasna), pe Călmăţui şi Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş şi afluenţi (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi).

* Singura modalitate de a reduce evaziunea fiscală în România este crearea unui sistem informatic adecvat la Ministerul Finanţelor Publice /MFP/, care ar costa 50-60 de milioane de euro, a declarat joi, la un forum economic, senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei. El a afirmat că MFP ar trebui să aibă urmărirea informatică în timp real a tuturor fluxurilor economice şi că, la momentul actual, MFP nu cunoaşte, spre exemplu, volumul tranzacţiilor notariale pentru că nu are nicio comunicare cu sistemele cabinetelor notariale şi nu cunoaşte fluxurile monetare pentru a le fiscaliza.

* Circa 370 de milioane de euro vor fi investiţi din fonduri europene, din acest an, în infrastructura secundară de irigaţii, fiind deja realizate alte investiţii în sistem de 140 de milioane de euro, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa organizată de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România /LAPAR/.

* Contrabanda cu ţigarete la frontiera cu Ucraina a scăzut cu peste 10% în acest an, dar sunt probleme la frontierele cu Republica Moldova şi Serbia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei Generale a Vămilor, Claudiu Ardeleanu, cu prilejul reuniunii de la Bucureşti a şefilor Autorităţilor vamale din Uniunea Europeană.

* Fondul Proprietatea a încheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 79 milioane lei, de 14 ori mai mari faţă de cele din perioada similară din 2013, care s-au cifrat la 5,6 milioane lei, conform datelor remise joi Bursei de Valori Bucureşti.

* Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat joi 500 de milioane de lei de la bănci, prin obligaţiuni cu scadenţa în iunie 2019, la un randament mediu de 4,11%. Emisiunea de obligaţiuni (MFP a redeschis practic o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani, din februarie 2014- n.r.) a avut o valoare totală de 500 de milioane de lei, iar băncile au depus oferte de circa 1,951 miliarde lei.

* Numărul dosarelor de insolvenţă a scăzut cu 6-7% în primele patru luni din 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat joi, la un forum economic, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă /UNPIR/, Arin Stănescu. Reprezentantul UNPIR a afirmat că este o scădere clară, care arată că economia românească este pe un trend ascendent, aşa cum se vede de altfel şi în statistici.

* Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că ministerul pe care îl conduce va comanda un studiu legat de exploatarea auriferă de la Roşia Montană. El a precizat că specialiştii care vor realiza studiul vor verifica gradul de impermeabilitate a zonei iazului de decantare.

* Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii a iniţiat un act normativ prin care se elimină limita de vârstă de 35 de ani pentru întreprinzătorii care vor să demareze o afacere în cadrul Programului SRL-D, dedicat întreprinzătorilor debutanţi, a anunţat joi ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, în cadrul conferinţei "Zilele Informării Europene", organizată de Departamentul pentru IMM-uri şi Comisia Europeană.

* Regia Autonomă de Transport Bucureşti înfiinţează o linie specială de autobuze în noaptea de 17/18 mai, între orele 21,00-4,00, cu ocazia desfăşurării evenimentului cultural 'Noaptea europeană a muzeelor'. Conform unui comunicat remis AGERPRES, tariful pentru această linie va fi de 1,3 lei/ călătorie.

* Tranzacţiile cu terenuri agricole sunt blocate în momentul de faţă întrucât nu au apărut normele de aplicare a Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan, însă ministrul Agriculturii promite că aceste reglementări vor apărea în câteva zile.

* Fermierii vor avea la dispoziţie cel puţin 18 proiecte tip pentru sectoarele vegetal şi zootehnic în cadrul sesiunii care se va deschide în 20 mai pe componenta dedicată fermelor de familie, a declarat George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-un interviu acordat AGERPRES.

* Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut cu peste 21.000 în primele patru luni ale acestui an comparativ cu perioada similară din 2013, ajungând la 283.871, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Proprietate Imobiliară remis, joi, AGERPRES. La nivel naţional, în luna aprilie, au fost înregistrate 77.636 tranzacţii imobiliare, cu 736 mai puţine faţă de luna precedentă şi cu 2.699 mai multe comparativ cu aprilie 2013.

* Societatea de Investiţii Financiare SIF2 Moldova a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 135,839 milioane lei, de 6,8 ori mai mare faţă de cel din perioada similară din 2013, de 20,053 milioane lei, conform informaţiilor financiare remise, joi, Bursei de Valori Bucureşti. Veniturile societăţii au totalizat 249,786 milioane lei (în creştere de 12,45 ori) şi cheltuielile 88,223 milioane lei (plus 3,7 ori).

* Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Ştefan Neaga, a decis suspendarea contractelor individuale de muncă pentru 10 salariaţi din cadrul Agenţiei de Încasare Giurgeni, care în prezent sunt cercetaţi disciplinar. Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, măsura a fost luată în urma aspectelor sesizate în mass-media privind posibile fraude săvârşite în cadrul AI Giurgeni.

* Austria a înregistrat o cifră de afaceri în turism de 22,8 miliarde euro, în 2013, cu peste 36 de milioane de sosiri de turişti, a arătat, joi, consilierul economic al Ambasadei Austriei la Bucureşti, Rudolf Lukavsky.

* Activitatea subunităţilor miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia este îngreunată din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele zile, dar există un stoc de cărbune de aproximativ două milioane de tone care asigură continuitatea producţiei, a declarat, joi, presei, managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.

* România poate înregistra, în următoarea perioadă, o creştere a numărului de turişti din China şi Republica Moldova, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, la Romanian Travel Forum.

* Câteva sute de membri ai Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) protestează, joi, de la ora 14,00, în faţa Ministerului Transporturilor, fiind nemulţumiţi de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă. Protestatarii fluieră din vuvuzele şi scandează lozinci precum 'Demisia!' sau 'Ruşine să vă fie!'.

* Hotelurile din Bucureşti trăiesc în proporţie de 60 - 80% din industria de evenimente, a arătat, joi, Radu Cimponeriu, consultant MICE (Meeting, Incentives, Conferences and Exhibitions), în conferinţa Romanian Travel Forum.

* Romtelecom investeşte în modernizarea reţelei naţionale prin introducerea, în premieră în România, a primelor linkuri 100G, bazate pe tehnologia IP furnizată de Cisco şi DWDM ADVA, în cursul acestui an urmând să fie conectate, cu ajutorul linkurilor 100G, trei dintre cele mai importante noduri ale reţelei naţionale Romtelecom. Conform unui comunicat remis AGERPRES, noua arhitectură este flexibilă şi scalabilă, reduce substanţial complexitatea reţelei, creşte eficienţa operaţională şi permite trecerea la noua generaţie de servicii.

* RCS & RDS şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, cele două companii companii care au depus oferte pentru multiplexurile de televiziune digitală, s-au calificat în etapa următoare a licitaţiei, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi reglementare în Comunicaţii - ANCOM. Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, în urma analizei dosarelor de candidatură depuse de cele două companii, comisia de licitaţie a constatat îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare.

* Grupul Aegon, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale, a înregistrat în primul trimestru din 2014 un profit brut de 498 milioane euro, cu 7% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES. Business-ul a înregistrat o traiectorie ascendentă, datorită creşterii puternice a venitului net la 392 de milioane de euro, în pofida fluctuaţiilor valorii de piaţă a instrumentelor financiare. De asemenea, rentabilitatea capitalului a crescut cu un procent, ajungând la 8,4%.

* Preşedintele francez Francois Hollande a ales modalitatea corectă de a repara finanţele şi economia ţării, dar ţintele fiscale sunt foarte solicitante, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional, dat, joi, publicităţii, transmite Dow Jones Newswires. La începutul acestui an, liderul socialist a trecut de la politica de majorare a taxelor la scăderea cheltuielilor, pentru a reduce deficitul public. De asemenea, Hollande a prezentat şi planuri de reduceri de taxe pentru companii, pentru stimularea investiţiilor şi a angajărilor.

* Profitul Intesa Sanpaolo SpA, a doua mare bancă din Italia, a crescut cu 64% în primul trimestru din 2014, depăşind estimările analiştilor, datorită majorării comisioanelor şi a provizioanelor mai scăzute, transmite Bloomberg. În perioada ianuarie-martie 2014, profitul net a urcat la 503 milioane de euro (687 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la câştiguri de 281,5 milioane de euro.

* Grupul petrolier rus Lukoil va începe anul viitor lucrări de foraj la mare adâncime într-un deşert din Arabia Saudită, după un deceniu în care a căutat depozite convenţionale care s-au dovedit a fi fără importanţă, transmite Reuters.

* Cel mai mare producător auto din Statele Unite, General Motors (GM), a anunţat cinci noi rechemări în service, ce vizează aproximativ 2,7 milioane de vehicule în SUA, iar costurile ar urma să ajungă până la 200 de milioane de dolari, transmite Reuters. AGERPRES

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.