COD GALBEN: 23-03-2025 ora 10 Intre 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate se va semnala 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate COD GALBEN: 24-03-2025 Intre 01:00 si 07:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale formarea ghețușului in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 8 apr /Agerpres/ - Grupul petrolier american Chevron intenţionează să înceapă 'în două-trei săptămâni' lucrările pentru explorarea gazelor de şist în România, a declarat, marţi, pentru AFP, unul dintre directorii companiei, aflat în vizită în zona în care ar urma să fie executate lucrările şi unde sute de persoane se opun acestui proiect.
'Ne aşteptăm ca explorările la Pungeşti să înceapă în două-trei săptămâni', a declarat directorul Chevron pentru România, Tom Holst.
Grupul american şi-a întrerupt de mai multe ori activităţile pentru explorarea gazelor de şist la Pungeşti, din cauza protestelor locuitorilor din acest sat din nord-estul României şi a opoziţiei activiştilor ecologişti.
Marţi, Chevron a organizat o deplasare a jurnaliştilor la Pungeşti, unde ar urma să fie forat primul puţ de explorare a gazelor de şist din România. Cu toate acestea, sute de opozanţi, supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, au reuşit să se apropie de zona de foraj strigând 'Nu, gazelor de şist'.
Numeroşi locuitori din această regiune se tem de efectele negative asupra mediului pe care le-ar putea provoca fracturarea hidraulică, tehnica de extracţie a gazelor de şist. Deşi această metodă este permisă în SUA, ea este interzisă în Franţa. Însă, Tom Holst a dat asigurări că grupul Chevron va respecta normele de mediu.
'Nu vom utiliza fracturarea hidraulică pentru explorare', a insistat Tom Holst, adăugând că orice decizie cu privire la o eventuală extragere prin intermediul metodei de fracturare hidraulică nu va fi luată decât peste trei sau cinci ani.
Potrivit unui raport al US Energy Information Agency (EIA), Polonia are cele mai mari rezerve de gaze de şist din Europa (4.190 de miliarde de metri cubi), urmată de Franţa (2.879 miliarde de metri cubi) şi România, cu o rezervă recuperabilă estimată la 1.444 de miliarde de metri cubi de gaze de şist. AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.