COD GALBEN: 19-03-2025 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Județul Galaţi , Zona joasă a județului Vrancea , respectiv zona localităților, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 26 mar /Agerpres/ - Un număr de 30 de proiecte regionale privind amenajarea de depozite conforme de deşeuri şi închiderea celor vechi sunt în derulare la ora actuală, iar procedurile de infringement existente pe câteva administraţii locale sunt incluse în programe investiţionale şi urmează să fie rezolvate, a declarat, miercuri, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.
"Avem la ora actuală în derulare 30 de proiecte regionale pe deşeuri, care acoperă majoritatea problematicilor cu privire la depozitele de deşeuri şi la închiderea depozitelor vechi de deşeuri. Avem proceduri de infringement pe câteva administraţii locale dar, din fericire, majoritatea sunt incluse în programe investiţionale. Chiar ieri (marţi, 25 martie - n. r.) am semnat în judeţul Bihor contractul de finanţare pentru sistemul integral al deşeurilor şi acolo am cinci cazuri de infringement. Asta înseamnă că judeţul poate să se conformeze, poate să spună foarte clar 'Am închis. Nu mai ducem deşeuri în depozitele vechi' (...) investiţiile se fac pentru a avea o logistică adecvată pentru depozitele publice deja existente, să poată oferi o şansă de conformare', a afirmat Korodi.
Potrivit ministrului Mediului, în domeniul deşeurilor nu există blocaje instituţionale, iar plăţile pe proiecte aflate în derulare sunt efectuate.
"La ora actuală, dacă vorbim de fonduri europene de un miliard de euro pe managementul deşeurilor, în 12 zile plătim facturi pentru investiţiile care se derulează. Nu există niciun blocaj instituţional. Pur şi simplu, administraţiile locale, asociaţiile intercomunitare trebuie să vină, conform contractelor, cu proiectele în desfăşurare şi cu facturi pentru a fi plătite ca să putem spune că 2015 este un an în care realmente vom face un pas important', a precizat oficialul.
Conform datelor Gărzii Naţionale de Mediu /GNM/ şi ale unui raport al Comisiei Europene, România are termen până în anul 2017 să închidă 101 gropi de gunoi neconforme.
Termenele UE prevăzute pentru închiderea treptată a depozitelor de deşeuri neconforme sunt programate la fiecare dată de 16 iulie ale fiecărui an până în 2017. În caz contrar, România ar putea primi sancţiuni din partea forului european.
Sancţiunile europene se decid în urma unui proces în care statul român şi Comisia Europeană /CE/ se judecă la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg, precedat de o serie de avertismente şi ultimatumuri de conformare din partea forului european. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.