COD GALBEN: 26-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 10 – 27 aprilie, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 20 mar /Agerpres/ - România trebuie să facă paşi constanţi pentru a dobândi o independenţă energetică solidă, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
'Energia este una necesară. Trebuie să facem paşi constanţi pentru ca România să aibă independenţă energetică solidă. Apa a devenit un subiect vital pentru că redimensionăm capacităţile noastre de producere a energiei, regândim modul în care apa poate fi utilizată şi din cauza aceasta s-a schimbat foarte mult legislaţia. Avem investiţii majore mai ales în capacităţi în microhidrocentrale, în termo şi un interes constant pentru a lărgi capacităţile de producere a energiei nucleare. Experienţa ultimilor ani ne arată că nu putem să fim focalizaţi pe aceste resurse fără să ne dăm seama de impactul lor asupra protecţiei mediului', a afirmat Korodi.
Ministrul Mediului a adus în discuţie proiectele de microhidrocentrale, segment unde trebuie regândită modalitatea de dezvoltare a acestor capacităţi în România.
'Problema microhidrocentralelor este una care, din punct de vedere al percepţiei Uniunii Europene, este mult mai adecvată decât capacităţile de hidrocentrale mari. Ceea ce doresc să salut este iniţiativa care există în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Departamentul de Ape, de a regândi modalitatea prin care aceste capacităţi se dezvoltă în România, pentru că sub presiunea noii directive europene, a legislaţiei asupra investiţiilor în zona energiilor verzi, s-au sesizat în anumite zone ale României şi excese. De aceea trebuie să răspundem prin acte normative, de reglementare, ca resursa de energie provenită din microhidrocentrale să fie o şansă pentru România, să fie o şansă pentru comunităţile locale, dar şi pentru zonele în care acestea sunt amplasate. Sunt convins că există soluţii pentru rezolvarea problemelor', a menţionat oficialul.
Administraţia Naţională 'Apele Române' /ANAR/ organizează, joi, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Apei la care participă ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, şi ministrul delegat pentru Ape, Piscicultură şi Păduri, Doina Pană.
De asemenea, conferinţa reuneşte oameni de ştiinţă, ingineri, profesori din domeniul hidrotehnic, specialişti din domeniul gospodăririi apelor şi al hidroenergiei, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor co-interesate.
Ziua Mondială a Apei este celebrată în data de 22 martie, cu scopul de a readuce în atenţia opiniei publice importanţa pe care o are apa în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor vii. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei este 'Apa şi Energia'.
Potrivit datelor ANAR, gradul de amenajare al potenţialului hidroenergetic în România este de circa 50% din resursa hidroenergetică, luând în considerare anul hidrologic mediu, şi acesta variază pe bazine hidrografice de la circa 30% în bazinul hidrografic Someş, la peste 85% în bazinul hidrografic Olt.AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.