Mugur Tolici: BNR implementează un sistem de salarizare care recunoaște și recompensează performanța

 •  Economie
206 afişări

Banca Națională a României (BNR) implementează un sistem de salarizare care recunoaște și recompensează performanța, precum și contribuția la atingerea obiectivelor instituției, ca parte unui proiect de schimbare organizațională, a declarat marți, la o conferință specialitate, directorul de resurse umane al BNR, Mugur Tolici.

8d54c341-33cb-4a4e-9970-0ce23cd76840

'Este mai mult decât un proiect de resurse umane, este un proiect de schimbare organizațională, iar scopul urmărit este crearea unui mediu care să recunoască, să încurajeze și să recompenseze performanța. Schimbările din piața muncii, schimbarea generațiilor, impun un cadru care să susțină performanța (...) Trebuie făcut mai mult cu mai puține resurse. Sunt mai multe sarcini, mai multe responsabilități, dar resursele sunt limitate, și financiar, dar mai ales în domeniul forței de muncă calificate', a spus directorul de resurse umane al BNR.

Acesta a afirmat că 'generația nouă are un specific care cere o transformare instituțională pentru a putea ține pasul cu trendurile actuale (...) Generația Y are cu totul altă abordare (decât cea dinaintea sa — n.r.). Vrea mult mai mult decât un salariu și stabilitate, așa cum era de multe ori cazul cu generațiile anterioare. Vrea un loc de muncă plăcut, vrea flexibilitate, dinamism, recunoașterea meritelor. Vrea vizibilitate și, în cazul în care nu primește aceste lucruri, pleacă'.

Mugur Tolici a subliniat că, în BNR, 'nu mai există carieră pe viață, conceptul de 'Job for life' în Banca Națională nu mai există'.

În legătură cu derularea acestui proces de transformare instituțională, pentru care s-a apelat la un consultant extern, Hay Group, directorul de resurse umane al BNR a arătat că 's-a pornit cu evaluarea posturilor și crearea modelului de posturi, crearea familiilor de joburi (...) Odată identificată contribuția fiecărui post la atingerea obiectivelor instituției, (a fost conceput — n.r.) un sistem de salarizare care recunoaște și recompensează atât contribuția specifică postului cât și performanța individuală'.

'Cheia acestei transformări instituționale este sistemul de salarizare care recunoaște și recompensează performanța și, astfel, într-un fel, se trece de la o abordare egalitaristă, pe baza grilelor de salarizare, la o recompensare specifică performanței', a mai spus Mugur Tolici.

În legătură cu profilul potențialilor angajați la Banca Centrală, directorul de resurse umane al BNR a afirmat că aceste 'persoane trebuie să fie compatibile cu mediul oferit de bancă, fiind capabile de comunicare, cooperare, orientare către rezultate și să dovedească integritate, gândire analitică sau strategică'. AGERPRES

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe