COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 65 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Creanţele financiare ale administraţiei publice, exprimate ca pondere în produsul intern brut, au scăzut cu 1,8 puncte procentuale, în trimestrul al treilea din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, ajungând la valoarea de 23,9%, se arată într-un raport al Băncii Naţionale a României (BNR).

"Deţinerile de acţiuni şi alte participaţii ale statului s-au diminuat cu 0,6 puncte procentuale, ajungând la nivelul de 8,9% din PIB. Depozitele administraţiei publice au scăzut cu 0,4 puncte procentuale, până la 8,2% din PIB, iar alte conturi de primit au scăzut cu 0,7 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 6% ca pondere în PIB. Angajamentele financiare ale sectorului 'Administraţii publice' au scăzut ca pondere în produsul intern brut, atingând un nivel de 44,7%, faţă de 46,9%", informează BNR.

Titlurile de natura datoriei, în lei şi valută, au scăzut cu 0,1 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 29,2% din PIB.

"Dacă în cazul titlurilor de natura datoriei pe termen scurt s-a înregistrat o diminuare pe seama răscumpărării într-un ritm mai accelerat decât emisiunea de noi titluri cu această scadenţă, pentru titlurile pe termen lung se constată creşteri datorate emisiunilor noi de titluri, urmare a modificării managementului datoriei publice prin care se urmăreşte majorarea scadenţei medii a titlurilor emise de administraţiile publice. Datoriile comerciale au scăzut cu 0,6 puncte procentuale, până la 7,5% din PIB. Creditele au scăzut cu 1,5 puncte procentuale, reprezentând 7,3% din PIB, la finele trimestrului III 2017", menţionează Banca Centrală.

Subsectorul "Administraţia centrală" a înregistrat un necesar de finanţare atât în trimestrul III 2017 (0,1% din PIB), cât şi în trimestrul III 2016 (0,4% din PIB). AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.