COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 65 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practica cei cinci operatori de telefonie mobilă cu putere semnificativă pe piaţa din România va scădea la 0,84 eurocenţi/minut, fără TVA, începând cu data de 1 mai 2018, se arată într-un document supus consultării publice de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"Întrucât realizarea unui nou model de cost, care să reflecte costurile eficiente ale furnizării serviciilor de terminare la puncte mobile şi să permită stabilirea unor tarife perfect adaptate pieţei româneşti este un proces de durată, ANCOM propune, ca măsură tranzitorie, un tarif determinat prin benchmarking european. Tariful stabilit astfel de Autoritate reprezintă media tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene pe baza unui model de cost LRIC pur, ceea ce oferă un suport adecvat pentru o măsură temporară, până când se vor stabili tarifele bazate pe costurile incrementale evitate, printr-un nou model de cost", se arată într-un comunicat de presă al ANCOM, transmis vineri AGERPRES.

Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practica cei cinci operatori de telefonie mobilă cu putere semnificativă pe piaţa terminării apelurilor în propriile reţele (Lycamobile S.R.L. - operator de reţele mobile virtuale ''complet'', Orange România S.A., RCS & RDS S.A., Telekom Romania Mobile Communications S.A, respectiv Vodafone Romania S.A.) va fi, începând cu data de 1 mai 2018, de 0,84 eurocenţi/minut, fără TVA.

ANCOM precizează că soluţia propusă adresează observaţiile Comisiei Europene şi are, de asemenea, avantajul că poate fi implementată mai rapid decât realizarea noului model de cost (cel puţin 18 luni). De asemenea, anul viitor, Autoritatea va iniţia procedura de dezvoltare a unui nou model de cost de tip LRIC pur, care să reflecte costurile eficiente ale furnizării serviciilor de terminare la puncte mobile, în acord cu principiile Recomandării Comisiei Europene privind tarifele de terminare.

"Propun reducerea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile începând cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, tarif care va fi practicat până la data la care ANCOM va finaliza noul model de cost LRIC pur. Decizia Autorităţii vine ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană pe această temă, dar şi ca urmare a faptului că actualul model de cost nu include tehnologia 4G/LTE, tehnologie care câştigă tot mai mult teren în România, aducând câştiguri de eficienţă', declară Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Potrivit sursei citate, în urma consultării europene desfăşurate în perioada octombrie-noiembrie 2017, ANCOM a renotificat şi a primit avizul favorabil al Comisiei Europene pe marginea măsurilor de identificare a pieţelor relevante de gros corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile. Astfel, ANCOM a emis decizia nr. 1085/2017 privind identificarea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile.

Prin această decizie, ANCOM a identificat cinci pieţe relevante de gros corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefonie. Pentru toate aceste pieţe, Autoritatea menţine sau, după caz, impune unele obligaţii corelate problemelor concurenţiale identificate, precum obligaţia de transparenţă, de nediscriminare, de control al tarifelor şi de fundamentare a acestora în funcţie de costuri (inclusiv menţinerea simetriei tarifelor de terminare), precum şi obligaţia de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate.

Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefonie pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM, iar persoanele interesate pot formula şi transmite observaţii şi propuneri până la data de 31 ianuarie 2018. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.