COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Nu putem să avem o piaţă care să funcţioneze bine dacă infrastructurile critice pe care se bazează nu sunt sigure, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"Cred că facem progrese bune în zona compatibilităţii pieţei cu protecţia obiectivelor care sunt esenţiale pentru securitatea naţională. Din păcate, piaţa ne oferă aceste provocări şi am văzut efectele unor atacuri asupra unor infrastructuri critice energetice în Europa. Şi în Statele Unite au fost exemple. Acum să zicem că războiul ăsta ne-a forţat să facem un pas înapoi, dar oricum piaţa energetică are sens în Europa, iar eforturile de construire, de libertate a pieţei vor continua, dar evident că trebuie să asigurăm şi securitatea reţelelor. Nu putem să avem o piaţă care să funcţioneze bine dacă infrastructurile pe care se bazează nu sunt sigure. Asta e zona în care venim noi. Consiliul Concurenţei trebuie să militeze pentru o piaţă cât mai deschisă", a afirmat Chiriţoiu.

În viziunea acestuia, este nevoie de un compromis între eficienţa energetică şi securitatea cibernetică.

"În acelaşi timp, există nişte constrângeri ale acestei pieţe şi trebuie să fie sprijinită de nesiguranţa reţelelor. Trebuie să găsim un compromis rezonabil între eficienţă economică şi partea de securitate. Nu întotdeauna, dar în unele zone e o tensiune între liberalizare în piaţă şi securitate. Uneori se susţin, dar uneori e o anumită tensiune şi asta mă aduce la zona cyber diplomacy, de cyber security. Asta e o zonă mai nouă", a spus Bogdan Chiriţoiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, pe zona de diplomaţie "cyber" lucrurile trebuie să fie adaptate. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şi:

 

* Cyber Diplomacy/Pavel Popescu: În România şi în Ucraina ajungem la pierderi de vieţi omeneşti din cauza deepfake

Cyber Diplomacy/Ministrul Cercetării: Scopul diplomaţiei cibernetice este acela de a stabili norme, politici, reguli şi principii

 

Cyber Diplomacy/Geoană: Rezilienţa noastră, afacerile, politica, apărarea şi securitatea naţională pot fi afectate de realitatea digitală

 

Vevera (ICI-Bucureşti): Tehnologia schimbă oamenii şi modul în care se relaţionează

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.