COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Companiile de asigurări au achitat despăgubiri în valoare de peste 2,1 milioane de lei în urma incendiului care a afectat, în urmă cu un an, 94 de apartamente dintr-un bloc din Constanţa, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

"Un incendiu puternic a afectat acum un an 94 de apartamente dintr-un bloc din Constanţa. Ca urmare a acestuia, 250 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe. În acest context, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat, în urma incidentului, despăgubiri în valoare de peste 2,1 milioane de lei în baza poliţelor de asigurare facultativă pentru locuinţe. Suma ar putea suferi modificări ca urmare a faptului că unii proprietari nu au finalizat încă lucrările de reparaţie", se precizează într-un comunicat al organizaţiei transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, incendiul este principalul pericol identificat de români pentru locuinţele lor, în condiţiile în care 55% se tem că ar putea fi afectaţi de un astfel de risc, potrivit celei mai recente cercetări sociologice realizate la solicitarea UNSAR. Cu toate acestea, doar 20% dintre cele 9,6 milioane de locuinţe din România sunt protejate de o poliţă obligatorie PAD împotriva catastrofelor naturale. Dintre acestea, 17% sunt asigurate şi printr-o poliţă facultativă, care poate acoperi inclusiv riscul de incendiu.

"O poliţă de asigurare facultativă a locuinţei poate fi un sprijin financiar important primit în cazul unor situaţii nefericite, precum izbucnirea unui incendiu. Ne dorim ca românii să fie şi mai bine informaţi cu privire la protecţia locuinţelor lor, motiv pentru care vom continua să venim şi mai aproape de proprietari cu informaţii utile, prin intermediul portalului www.asiguropedia.ro", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD. Aceasta din urmă acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren) până în limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei. Însă, prin intermediul unei asigurări facultative, locuinţa poate fi protejată la valoarea ei reală împotriva multor altor riscuri, precum incendiu, explozie, avarii la instalaţiile de apă şi canalizare, etc. De asemenea, o poliţă de asigurare facultativă acoperă şi eventualele daune pe care proprietarii ar putea să le provoace vecinilor, precizează UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 20 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.