Banii primiţi de către angajaţii din industria HoReCa, direct de la clienţi, sunt venituri personale şi trebuie să intre, la fel ca orice venit din altă sursă, în responsabilitatea angajaţilor să declare aceste venituri pe persoană fizică, urmând ca plata oricărui impozit să intre tot în obligaţia acestora, consideră Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).
Reprezentanţii federaţiei au purtat discuţii extinse despre taxarea veniturilor angajaţilor din industria ospitalităţii, provenite din bacşişuri în cadrul unei întâlniri de la Oradea, la care au participat reprezentanţii patronatelor locale din mari oraşe ale ţării şi din Bucureşti.
"Federaţia noastră îşi doreşte să vină în sprijinul angajaţilor din sectorul HoReCa, deci susţinem posibilitatea încasării de bacşişuri pe card sau prin oricare alte forme de plată. În egală măsură, considerăm că banii primiţi de către angajaţii din industrie direct de la clienţi sunt venituri personale şi trebuie să intre, la fel ca orice venit din altă sursă, în responsabilitatea angajaţilor să declare aceste venituri pe persoană fizică, urmând ca plata oricărui impozit, dacă este cazul, să intre tot în obligaţia acestora. Taxarea acestor venituri suplimentare ale angajaţilor noştri nu trebuie însă, să devină o povară fiscala şi o sarcină de control pentru angajatori. Aşadar susţinem legea impozitării bacşişului, dar prin impozitarea lui direct către beneficiarul venitului", a precizat Corina Martin.
Potrivit acesteia, există pârghii legale simple pentru declararea şi înregistrarea acestor venituri.
"Nu vrem transformarea unui venit suplimentar pentru angajaţii din industrie într-o obligaţie în plus pentru angajatori", a punctat Corina Martin. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |