COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

O nouă rezoluţie privind modalitatea de atribuire a frecvenţelor de către instalaţiile radio militare pentru serviciile naţionale de apărare a fost adoptată, marţi, de Plenul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor de la Bucureşti (PP-22).

Astfel, delegaţii ţărilor prezente la Palatul Parlamentului au convenit asupra modului de abordare a cazurilor de posibile abuzuri ale Articolului 48 din Constituţia ITU, care se referă la instalaţiile radio militare pentru serviciile naţionale de apărare.

Noua rezoluţie are în vedere lipsa actuală a prevederilor sau procedurilor specifice din Regulamentul Radio cu privire la invocarea Articolului 48 la prelucrarea, înregistrarea şi menţinerea în Registrul Internaţional de Frecvenţe Master al repartizărilor de frecvenţă către staţiile care fac parte din instalaţiile radio militare.

În cazul în care un stat membru invocă Articolul 48 în legătură cu atribuirile de frecvenţă pentru serviciile spaţiale sau terestre, noua rezoluţie prevede: statul-membru îşi asumă obligaţia de a utiliza astfel de atribuiri de frecvenţă pentru instalaţiile radio militare; toate prevederile relevante ale Regulamentului radio se aplică în continuare pentru instalaţiile radio nemilitare; statul-membru îşi asumă obligaţia de a revoca invocarea Articolului 48 în cazul în care atribuirea frecvenţei nu mai este utilizată pentru instalaţiile radio militare.

În plus, dacă Biroul de Radiocomunicaţii al ITU primeşte informaţii despre o posibilă utilizare abuzivă a unei frecvenţe radio atribuită, în conformitate cu Articolul 48, acesta va solicita clarificări din partea statului-membru care a invocat acel articol.

"În cele din urmă, statele membre au convenit asupra unui mecanism de abordare a dezacordurilor persistente cu privire la evaluarea Biroului de Radiocomunicaţii. În astfel de cazuri, chestiunea este sesizată Comitetului pentru reglementările radio (RRB) împreună cu invocarea dezacordului din statul-membru. În cazul în care statul-membru nu este de acord cu decizia RRB, poate face apel la următoarea Conferinţă Mondială a Radiocomunicaţiilor (WRC), iar decizia RRB va rămâne în aşteptare până când WRC va decide în privinţa chestiunii", se arată într-o comunicare oficială a ITU, postată pe site-ul evenimentului PP-22.

Constituţia ITU prevede la Articolul 48, intitulat "Instalaţii pentru Serviciile Naţionale de Apărare", la alineatul 1 că statele-membre îşi păstrează întreaga libertate în ceea ce priveşte instalaţiile radio militare,

România organizează, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22).

Alături de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), parteneri în organizarea conferinţei sunt: Senatul României, Camera Deputaţilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Societatea Română de Televiziune.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.

Înfiinţată în urmă cu 157 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.