Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Producţia industrială din România a scăzut cu 2,3%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce, pe serie ajustată, declinul a fost de 1,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,3%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-14,3%) şi industria prelucrătoare (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020, a fost în scădere cu 1,5%, ca urmare a reducerilor înregistrate în industria extractivă (-15,4%) şi industria prelucrătoare (-1,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,8%.

Potrivit INS, în luna februarie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,7% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6,2%). Totodată, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,6%.

De asemenea, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1% faţă de luna precedentă. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,2%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 1,8%, respectiv cu 0,3%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-14,9%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-16,8%) şi industriei prelucrătoare (-2,4%).

Pe de altă parte, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 8,6%. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 3,1% în luna martie

 

Consumul final de energie electrică, în scădere cu 2,9% în primele două luni (INS)

 

Energia electrică s-a scumpit cel mai mult în martie, comparativ cu aceeaşi lună din 2020

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.