Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Numărul de sosiri ale vizitatorilor străini în România înregistrat la punctele de frontieră a scăzut în februarie 2021, faţă de luna similară a anului anterior, cu 61%, până la 289.400 de persoane, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români s-au redus cu 59%, până la 544.500 de persoane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

În ceea ce priveşte sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, acestea au scăzut în februarie 2021 faţă de februarie 2020 cu 31,2%, iar înnoptările cu 32,9%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna februarie 2021 au însumat 498.300 de persoane.

Din numărul total de sosiri, în luna februarie 2021 cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 95,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4,1%.

Referitor la sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82,8% din total turişti străini), iar dintre aceştia 71,0% au fost din ţările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna februarie 2021 au însumat 942.700.

Din numărul total de înnoptări, în luna februarie 2021, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 95,0%, în timp ce înnoptările turiştilor străini s-au situat la 5,0%.

La înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (83,8% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72,3% au fost din ţările Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna februarie 2021 a fost de 1,9 zile la turiştii români şi de 2,3 zile la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică în luna februarie 2021 a fost de 19,8% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 4,6 puncte procentuale faţă de luna februarie 2020. Indici de utilizare netă a locurilor de cazare mai mari în luna februarie 2021 s-au înregistrat la hoteluri (23,1%), hanuri (20,6%), vile turistice (20,1%), cabane turistice (18,9%), bungalouri (18,6%), pensiuni turistice (16,2%), pensiuni agroturistice (14,5%), hosteluri (13,0%) şi moteluri (11,2%). AGERPRES/(AS - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.