

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează luni evenimentul "Protejarea consumatorului român în contextul pandemiei. Un consumator european informat este un consumator protejat!", dedicat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită anual pe data de 15 martie.
Reprezentanţii ANPC vor face în cadrul conferinţei o analiză exhaustivă a anului 2020 şi a perspectivelor pentru anul 2021, dar vor fi analizate şi subiecte legate de o reglementare mai bună în domeniul protecţiei consumatorilor şi de provocările curente şi cele din viitorul apropiat, în contextul pandemiei.
Potrivit organizatorilor, acest eveniment este o oportunitate de a atrage atenţia asupra drepturilor fundamentale ale tuturor consumatorilor, de a le respecta nevoile şi de a le proteja.
Au fost invitaţi la eveniment Ludovic Orban - preşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Barna - viceprim-ministrul României, Silvia Dinică - preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senatul României, Niculae Havrileţ - secretar de stat în Ministerul Energiei, Annamaria Bogya - secretar de stat în SGG, Gyerkó László - consilier de concurenţă în Consiliul Concurenţei.
Din partea ANPC vor fi prezenţi Claudiu Dolot - preşedintele Autorităţii, Valentina Veronica Mitran Piticu şi Claudiu Mădălin Giurcău - vicepreşedinţi ANPC, precum şi Paul Anghel - director general ANPC.
Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor a fost inspirată de preşedintele american, John F Kennedy, care a trimis un mesaj special Congresului SUA la 15 martie 1962, în care a abordat pentru prima dată, în mod oficial, problema drepturilor consumatorilor. În discursul său, preşedintele a formulat patru drepturi fundamentale ale consumatorului, şi anume: dreptul la siguranţă, dreptul de a fi informat, dreptul de a alege, dreptul de a fi ascultat. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)
Sursa foto: ANPC / facebook.com
Citeşte şi:
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.