COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, joi seara, că Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) "nu mai e la pixul unui politician", subliniind că la acest moment sunt mii de contracte de finanţare pentru obiective de investiţii.

"PNDL-ul, la acest moment, nu mai e la pixul unui politician, indiferent că e subsemnatul sau e altcineva în această funcţie, pentru că analiza, evaluările şi încheierea contractelor reprezintă o fază care a fost acum trei ani de zile. Astăzi avem mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii (...). În această perioadă sau în următoarea perioadă nu există posibilitatea de a depune proiecte şi de a mai încheia contracte", a spus Cseke Attila la Digi24.

Ministrul a adăugat că vor exista controale şi, dacă vor fi găsite nereguli, se vor lua măsuri.

"Asta nu înseamnă că acolo unde constatăm, pe de o parte ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii, n.r.), care face aceste controale şi face controale obligatorii la finalizarea contractelor, şi Corpul de control al ministrului, şi săptămâna trecută am trimis în două locuri, dacă sunt sesizări, suspiciuni sau indicii de nereguli sau de nerespectare a calităţii în construcţii vom lua măsuri. Dar, încă o dată, aceste contracte sunt încheiate, ele trebuie duse mai departe", a precizat ministrul Dezvoltării.

Acesta a vorbit şi despre cum va continua finanţarea prin PNDL.

"Avem două etape pe PNDL: PNDL1 şi PNDL2. Acestea, într-un ritm mediu de finanţare a lor, se vor finaliza în doi ani, doi ani şi jumătate. Va trebui să avem o discuţie, după ce finalizăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi vedem discuţiile şi axele de finanţare care vor fi pe fonduri europene pe partea de infrastructură, pentru că vă dau un simplu exemplu: pe infrastructura de apă şi canalizare avem preinfringement pentru România, avem 800 de UAT-uri care nu au reţea de apă cu operator autorizat, aproape 2.000 - reţea de canalizare, aici este o obligaţie nu numai către Bruxelles, e o obligaţie a noastră, a tuturor, a statului să asigurăm nişte condiţii civilizate de mileniul trei. Trebuie să vedem, revin, pe partea de fonduri europene, ce reuşim pe acest domeniu, dacă nu reuşim, va trebui să încercăm şi pe bugetul naţional, din punctul meu de vedere", a explicat Cseke Attila.

Pe pagina de internet a ministerului se arată că PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educaţie, apă - canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport. Programul se finanţează de la bugetul de stat. AGERPRES/(AS-Cornelia Dumitru, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.