COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

România susţine finanţarea substanţială a obiectivelor ecologice şi digitale în Mecanismul de Relansare şi Rezilienţă, dar reaminteşte faptul că statele membre au particularităţi naţionale, etape de dezvoltare şi nevoi diferite, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la reuniunea ECOFIN, care a avut loc în format de videoconferinţă.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis marţi AGERPRES, Florin Cîţu a subliniat că, din acest motiv, şi ţintele în domeniul climatic şi digital trebuie să fie diferite, adaptate nevoilor de convergenţă.

Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (Recovery and Resilience Facility) a fost principalul punct de interes pe agenda reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), care a avut loc pe 6 octombrie.

În acest context, reprezentantul României a reiterat ideea operaţionalizării instrumentului de redresare într-un mod cât mai rapid şi cât mai flexibil.

"Trebuie să asigurăm un proces rapid de aprobare a plăţilor şi reguli simple pentru elaborarea tuturor documentelor legate de Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Cred că acesta este momentul potrivit în care să punem în aplicare reformele pentru reducerea birocraţiei, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE. Şi de ce nu am începe cu Mecanismul de Redresare?", a precizat Florin Cîţu.

Textul prezentat de Preşedinţia germană a fost susţinut de majoritatea statelor membre şi constituie baza negocierilor cu Parlamentul European.

Miniştrii de finanţe au discutat şi despre viitorul Semestrului European în contextul planurilor de relansare economică.

În aceste condiţii, şeful de la Finanţe consideră că "orientările elaborate de Comisia Europeană par să complice procesul legat de elaborarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. Susţinem flexibilitatea etapelor Semestrului European, pe durata operaţionalizării Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi a elaborării planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă, pentru a evita suprapunerile şi pentru a uşura sarcina birocratică a statelor membre".

Planul de acţiune pentru finalizarea Uniunii Pieţelor de Capital, pachetul legislativ privind digitalizarea sectorului financiar (care include şi propuneri legislative privind piaţa cripto-activelor) şi pregătirea reuniunii virtuale a miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20 şi a reuniunii anuale FMI, din perioada 12-16 octombrie 2020, au completat agenda reuniunii ECOFIN. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.