Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Toţi cei care activează în agricultură şi au fost afectaţi de pandemia Covid-19 vor beneficia de anumite forme de sprijin, iar acestea vor fi afişate pe site-ul ministerului în săptămânile următoare, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

"Pentru ajutoarele de stat în contextul evoluţiei pandemiei Covid - şi acolo am pregătit acte normative, atât Ordonanţe de Urgenţă, cât şi Hotărâri de Guvern pentru unele specii, în aşa fel încât toţi cei care activează în agricultură şi industrie alimentară să fie impactaţi de aceste forme de sprijin. Avem separat schema de sprijin pentru ovine şi caprine, pentru porcine, pentru păsări, pentru bovinele de lapte şi carne, dar şi pentru sectorul apicol. Amănunte pentru toate aceste scheme o să le dăm în săptămânile următoare când vor fi afişate şi pe site-ul ministerului", a spus Oros.

 



Întrebat despre situaţia gravă din apicultură, unde se înregistrează pierderi de până la 80%, ministrul Agriculturii a precizat că apicultorii vor primi şi în acest an o formă de sprijin pe familia de albine.

"Pentru fiecare specie în parte o să acordăm un sprijin financiar. Ştim ce probleme au apicultorii, am un consilier care este apicultor şi ştiu în timp real exact ce se întâmplă. O să acordăm şi anul acesta o formă de sprijin. Ştim că au avut anul acesta pierderi foarte mari, de 80%. Încercăm să fim atenţi la toţi şi să-i ajutăm pe toţi. Este o perioadă mai deosebită, o perioadă mai grea, s-au suprapus mai multe crize şi încercăm să-i ajutăm cât este posibil, pentru că discutăm în mare parte din bugetul naţional să-i ajutăm pe toţi cei care sunt în nevoie şi care au probleme", a adăugat ministrul Agriculturii.

La mijlocul lunii iunie, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, declara pentru AGERPRES că producţia de miere va fi compromisă în acest an din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în mod sigur va fi mai redusă cu 15-20% faţă de anul trecut.

În opinia sa, Ministerul Agriculturii ar trebui să acorde un sprijin financiar şi sectorului apicol, nu doar pe zona vegetală, deoarece aceste sectoare "merg mână în mână", apicultura fiind dependentă 100% de vegetal. AGERPRES/(A - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

 

Citiţi şi:

 

Seceta a afectat 34.647 de fermieri şi 1,168 milioane hectare; cuantumul plăţilor la grâu este de 925 lei/ha (ministru)

 

Oros: Măsura privind sprijinul de instalare a tinerilor fermieri va fi lansată în 15 iulie; 20 de milioane de euro pentru diaspora

 

Oros: Consultările cu mediul asociativ pe cea de-a doua variantă a analizei swot a PNS încep săptămâna viitoare

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.