COD GALBEN: 20-06-2025 Intre 07:00 si 13:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Zona de litoral a județului Constanta , respectiv zona localităților, Județul Tulcea , Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Produsele alimentare aflate la comercializare sunt sigure pentru consum, iar stocurile sunt în cantităţi suficiente, afirmă preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu.

"Suntem într-o informare permanentă, atât cu cei din producţie, cât şi cu cei din comercializare, ca să ne asigurăm că există stocuri de produse alimentare şi că operatorii din producţie îşi desfăşoară activitatea respectând procedurile şi de aceea am postat pe site-ul ANSVSA ghidurile şi am făcut recomandări. Am avut dialog şi am avut videoconferinţe cu toţi cei implicaţi în industria alimentară şi putem spune că aprovizionarea magazinelor şi stocurile de produse sunt în cantităţi suficiente, dar putem spune şi că toată lumea a implementat procedurile. Toţi operatorii, atât în producţie, cât şi în comercializare, respectă normele de igienă, iar produsele aflate la comercializare sunt produse sigure pentru consum", a precizat, joi, preşedintele ANSVSA într-o videoconferinţă.

El a subliniat că mieii din zonele aflate în carantină din cauza Covid-19, respectiv Suceava sau Ţăndărei, pot fi comercializaţi dacă există documente şi mijloace de transport autorizate, iar mieii sunt sacrificaţi într-un abator autorizat sanitar-veterinar din zona respectivă.

"Din punct de vedere al virusului Sars-Cov-2 responsabil de Covid-19 am spus şi am precizat că nu există o legătură directă între aliment şi Covid-19. Toate studiile EFSA spun foarte clar că nu există o transmitere a virusului prin intermediul alimentului. (...) Cei care au toate documente şi mijloace de transport autorizate din aceste zone carantinate pot comercializa mieii, pot să meargă cu ei către cel mai apropiat abator la nivel de judeţ sau în judeţul învecinat, unde pot fi sacrificaţi. Carcasele pot fi comercializate către unităţi autorizate, unităţi înregistrate, carmangerii, măcelării, hiperrmarketuri atât timp cât mieii au fost sacrificaţi într-un abator autorizat sanitar-veterinar", a mai spus şeful ANSVSA. AGERPRES/(A - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.