COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate
Adeverinţa de venit va fi transmisă în format electronic instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii, a scris, luni, pe propria pagină de Facebook, ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, şi premier desemnat.
"Astăzi încă o veste bună pentru toţi românii. Fără curierat între instituţii! Adeverinţa de venit va fi transmisă în format electronic instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii. Românii nu trebuie să facă servicii de curierat între instituţiile statului. Sistemul informatic este dezvoltat şi administrat de Ministerul Finanţelor Publice şi pregătit să trimită adeverinţa de venit în format electronic", afirmă Cîţu.
În altă ordine de idei, acesta reiterează faptul că România se împrumută zilnic mai ieftin.
"În acelaşi timp, ne împrumutăm mai ieftin în lei în fiecare zi şi la dobânzi negative în euro. Economisim bani şi creştem puterea de cumpărare a generaţiilor viitoare", susţine Florin Cîţu.
România s-a împrumutat joi, 27 februarie, pentru prima oară în istorie, la dobânzi negative, a anunţat, în deschiderea şedinţei de Guvern, ministrul interimar al Finanţelor şi premier desemnat, Florin Cîţu.
Potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, joi, 150 de milioane de euro de la bănci la o dobândă de - 0,11% pe an, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu maturitatea reziduală la 5 de luni.
Valoarea nominală a emisiunii a fost de 150 de milioane de euro, iar băncile au transmis oferte în sumă de 229,1 milioane de euro.
"Azi avem o veste bună, o veste istorică pentru România. Azi, pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate, ceea ce arată foarte clar un semn din partea investitorilor că tot ce am făcut până acum este apreciat şi ceea ce am spus că vom face în continuare este apreciat. Investitorii au încredere în România", a subliniat Cîţu.
Acesta a explicat că prin dobânzi negative povara împrumuturilor nu mai este "aruncată" pe generaţiile viitoare, iar România dă înapoi mai puţini bani decât a luat.
"România se împrumută la dobânzi negative în euro. Este o performanţă istorică. Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că, dacă ne împrumutăm un leu, trebuie să dăm înapoi 90 de bani. Nu mai aruncăm povara împrumuturilor pe generaţiile viitoare, le dăm înapoi mai puţini bani. Acest lucru îl făceau ţări cu rating mai mare decât România. Noi am reuşit, cu guvern interimar, cu situaţia din România, am reuşit să ne împrumutăm la dobânzi negative, ceea ce este o performanţă istorică", a explicat el. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.