COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 20 Intre 20:00 si 21:00 se va semnala Grindină de medii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelie. in Județul Gorj; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 19 Intre 19:25 si 20:15 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, averse ce vor cumula 15...20 l/mp, descărcări electrice, grindină. in Județul Gorj; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 19 Intre 19:15 si 20:15 se va semnala Descărcări electrice, averse (5...10 l/mp), intensificări ale vântului. in Mun. Bucureşti;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de OMV Petrom, au informat reprezentanţii Executivului, la sfârşitul săptămânii trecute, că doresc atragerea unui nou partener în acest proiect, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

"Mai caută un investitor, vor să mai aducă pe cineva în proiect, un al treilea partener, dar Exxon va rămâne operator. Nu au venit deja cu un nume. Acesta este un proces de durată, este vorba de mai multe luni în care Agenţia pentru Resurse Minerale să aprobe acest lucru, iar noul partener are dreptul să consulte datele", au arătat sursele menţionate.

Potrivit acestora, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Exxon au periodic întâlniri.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii ExxonMobil Exploration and Production România nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze, însă companiile au amânat decizia de a merge mai departe cu etapa de extracţie.

În mai, raportul financiar pentru primul trimestrul al OMV Petrom arăta că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în zăcământul Neptun din Marea Neagră.

"Neptun Deep: mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continua dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat", susţin oficialii OMV Petrom.

Potrivit acestora, un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor, reprezintă o cerinţă esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor viitoare ale companiei, atât onshore (pe uscat), cât şi offshore (pe mare). AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.