COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Diversificarea surselor de finanţare, investiţii în inovare şi capacitarea talentelor de a rămâne şi de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluţii integrate, consideră ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Ministerul Comunicaţiilor organizează, în perioada 21-22 martie, la Cluj-Napoca, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE, evenimentul Startup Europe Summit (SES 2019), care reuneşte peste 850 de participanţi, mai mult de 150 de entităţi de business din 35 de ţări.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, şi Mariya Gabriel, comisarul european pentru economie şi societate digitală au deschis cea de-a patra ediţie a evenimentului, vorbind despre importanţa transformării digitale a companiilor europene în contextul competitivităţii globale.

'Abordarea startup-urilor este diferită faţă de acum cinci ani, astăzi discutăm despre ecosisteme de startup-uri care trebuie dezvoltate în întreaga Europă şi nu izolat, în doar câteva state europene. Diversificarea surselor de finanţare, investiţii în inovare şi capacitarea talentelor de a rămâne şi de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluţii integrate', a declarat Alexandru Petrescu.

Cu această ocazie au fost decernate premiile programului Startup Europe Awards, unde cinci start-upuri din diferite domenii au fost premiate, unul dintre acestea fiind o companie românească, Kidibot, care a câştigat premiul pentru cel mai bun startup în domeniul incluziunii sociale.

Pe parcursul celor două zile, sunt organizate o serie de sesiuni de dezbateri pe tematici conexe dezvoltării ecosistemelor de start-upuri precum implicarea femeilor în domeniul digital, instrumente de finanţare şi investiţii în ecosistemele de inovare digitală europeană. Numeroasele evenimente care au loc (peste 50 de evenimente principale şi secundare) variază de la discursuri oficiale la demonstraţii tehnice şi de la sesiune de mentorat la competiţii de prezentări de business. AGERPRES/(AS - autor: Andreea Marinescu editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.