COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 16 Intre 16:45 si 18:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 20...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 16 Intre 16:40 si 18:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. in Județul Tulcea; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 16 Intre 16:35 si 17:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Neamţ, Județul Iaşi; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 16 Intre 16:20 si 17:20 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Cluj; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 16 Intre 16:10 si 17:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Zona de munte a județului Mureş, respectiv zona de munte a localităților, Județul Mureş, Județul Sibiu;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Întreprinderile familiale au fost şi vor continua să se angajeze în construcţia Europei, relevă concluzia celui de al 5-lea Summit European al Afacerilor Familiale desfăşurat la începutul lunii noiembrie, la Bruxelles.

Afacerile familiale reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, cu peste 14 milioane de întreprinderi, care oferă mai mult de 60 de milioane de locuri de muncă în sectorul privat.

"Vom continua să creştem şi să investim pe termen lung. Ceea ce avem nevoie de la factorii de decizie este simplu: recunoaşterea contribuţiei incontestabile şi valoroase pe care o au proprietarii responsabili de întreprinderi familiale pentru a sprijini şi menţine economiile locale şi regionale stabile. Considerăm că prosperitatea Europei şi a cetăţenilor acesteia este direct legată de prosperitatea afacerilor de familie", arată concluzia angajament a participanţilor la summit, conform unui comunicat al Asociaţiei afacerilor de familie - Family Business Network România (FBN România), transmis AGERPRES.

Ca răspuns la dezbaterea privind "Viitorul Europei", întreprinderile europene de familie susţin că o cale favorabilă de dezvoltare a afacerilor este, mai presus de toate, prioritizarea pregătirii de cetăţeni cu reale competenţe profesionale şi crearea de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii acestora.

De asemenea, evenimentul a scos în evidenţă faptul că Uniunea Europeană trebuie să se asigure că întreprinderile sale pot beneficia de oportunităţile pieţei unice, de globalizare, şi că acestea, la rândul lor, vor aduce beneficii cetăţenilor Europei. Tot Uniunea Europeană trebuie să creeze echitate financiară şi să promoveze un sistem care să încurajeze acumularea de capitaluri proprii.

"Război pentru talente" a fost un alt subiect de interes pentru reprezentanţii afacerilor prezenţi la summit, aceştia subliniind că UE trebuie să se concentreze asupra furnizării de competenţe adecvate pentru locurile de muncă şi că întreprinderile şi indivizii pot să facă faţă schimbărilor tehnologice tot mai rapide.

"O atenţie deosebită trebuie acordată colaborării dintre antreprenori, guvernele naţionale şi instituţiile europene, în scopul promovării uceniciei şi al învăţării la locul de muncă, prin promovarea unui sistem educaţional dual, astfel încât deficitul de competente să poată fi acoperit din resurse proprii. Pentru UE este vitală existenţa unui regim internaţional de comerţ liber puternic. Sub ameninţarea unei reacşii protecţioniste din partea SUA şi riscul ca instituţiile şi regulile UE şi cele globale să devină tot mai greoaie pentru afacerilie de familie europene, acum a devenit o urgenţă să ne asigurăm că UE poate şi va vorbi cu o singură voce", se precizează în comunicatul FBN România.

Nu în ultimul rând, transferul succesiunii de afaceri este şi va fi întotdeauna o provocare enormă pentru întreprinderile familiale. Pregătirea corectă a generaţiei următoare şi încurajarea acesteia în mod corespunzător de către mediul juridic, administrativ şi fiscal, asigură potenţial uriaş pentru reînnoire şi creştere în Europa, au susţinut reprezentanţii prezenţi la summit.

"Afacerea de familie este acel business construit şi dezvoltat de familie de-a lungul generaţiilor, incluzând valori, tradiţii şi cunoaştere. Ca urmare, datorită complexităţii succesiunii afacerilor de familie, a fost subliniată importanţa mediului în care are loc transferul, astfel încât să se ofere afacerii de familie cea mai bună şansă de supravieţuire. Caracterul mulţi-generaţional al întreprinderilor familiale întăreşte stabilitatea economiei, fiind un fapt recunoscut încă din 2015 printr-o Rezoluţie a Parlamentului European", se mai arată în document.

România a fost reprezentată la summit de către Florin Madar - preşedintele FBN România şi fondator al grupului Temad, Maria Iosif - membru FBN România şi fondator Novaintermed şi de Mihaela Harsan - secretar general al FBN România.

Family Business Network România (FBN România) a fost înfiinţată în anul 2012 şi urmăreşte să popularizeze în România conceptul 'afacere de familie' şi potenţialul afacerilor de familie pentru dezvoltarea economică şi socială a României.


Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.