Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis 4.800 de garanţii în cadrul programului Start-Up Nation 2017, potrivit unui comunicat al instituţiei.
"Derularea cu succes a garantării creditelor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation 2017 se datorează unei bune coordonări operaţionale la nivelul Fondului, bazate pe un corp de profesionişti ai instituţiei, cu o mare putere de adaptabilitate, manifestată prin crearea unor fluxuri de avizare optimizate, digitizate, care să răspundă nevoilor pragmatice pentru un program de anvergura naţională. De asemenea buna cooperare inter-instituţională între FNGCIMM şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Finanţelor Publice, alături de colegii de la Fondul Naţional de Contragarantare, a contribuit la fluidizarea proceselor de analiză", a declarat Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare în derularea Programului Start-Up Nation, atât prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementării proiectelor, cât şi prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordata de Fondul Român de Contragarantare - comisionul standard reglementat de Comisia Europeană, de 3,8%, a fost redus astfel până la 2,48%.
Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinanţare, circa 65% au beneficiat şi de contragaranţii. Majoritatea finanţărilor obţinute au ca destinaţie implementarea proiectelor de investiţii (99%), fiind astfel confirmat rolul de catalizare a dezvoltării economice sustenabile la nivel naţional.
FNGCIMM a emis, în cadrul Programului Start Up Nation 2017, un număr de 4.800 de garanţii pentru creditele punte, ceea ce reprezintă peste jumătate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte ce au primit acordul de finanţare la finele anului trecut. Cu o pondere de 56% în totalul garanţiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului Start-Up Nation 2017, industria prelucrătoare reprezintă principala destinaţie a proiectelor de investiţii finanţate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe iniţiative de business, fiind urmat de industria mobilei.
Scrisorile de garanţie acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate judeţele ţării, pe primele trei poziţii ale clasamentului situându-se Regiunea Bucureşti-Ilfov urmată de judeţele Cluj şi Bihor. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Alexandru Cojocaru)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.