

Noile măsuri adoptate pentru a amortiza impactul economic al celei de a doua izolări în Franţa şi pierderile de venituri fiscale pe care le va provoca ar urma să ducă deficitul public la 248 miliarde euro în acest an, a declarat Olivier Dussopt, secretar de stat Ministerul Conturilor Publice, într-un interviu publicat în Journal du dimanche.
Un astfel de deficit ar reprezenta 11,3% din Produsul Intern Brut, a precizat Dussopt, reamintind că la începutul anului deficitul public era prognozat la 53,5 miliarde euro.
Săptămâna aceasta guvernul francez şi-a revizuit estimările economice după ce ţara a intrat în cea de a doua izolare pentru a combate înmulţirea cazurilor de infecţie cu coronavirus. Conform noilor estimări, economia Franţei ar urma să se contracte cu 11% în 2020, comparativ cu estimările anterioare care mizau pe un recul de 10%. În acest context, guvernul de la Paris a anunţat o nouă rectificare bugetară, care include noi măsuri de susţinere a economiei în valoare de 20 de miliarde de euro.
"Începând din luna martie, Covid ne-a costat aproximativ 186 miliarde de euro: 100 de miliarde de euro sunt pierderile de venituri ca urmare a prăbuşirii activităţii iar 86 de miliarde de euro sunt măsurile de urgenţă sanitare şi economice", a explicat Olivier Dussopt pentru Journal du dimanche. Dussopt mai spus că cele 20 de miliarde de euro prevăzute în cea de a patra rectificare bugetară din acest an vor permite Franţei să încheie anul 2020.
Vineri, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire a anunţat şi el că datoria publică a Franţei va ajunge la finele anului la un nivel fără precedent de 119,8% din PIB, faţă de 117,% din PIB cât se preconiza anterior. AGERPRES/ (AS-editor: Constantin Balaban, editor online: Gabriela Badea)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.