COD GALBEN: 04-05-2025 ora 16 Intre 16:00 si 17:30 se va semnala Local, intensificări ale vântului cu viteze de 50...70 km/h, averse care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Bacău, Județul Suceava, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 04-05-2025 ora 15 Intre 15:15 si 17:00 se va semnala Local, intensificări ale vântului cu viteze de 50...70 km/h, averse care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Neamţ, Județul Iaşi;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat în marşarier, avertizează Eurocontrol. agenţia care supervizează spaţiul aerian european, transmite Bloomberg.

Agenţia a apreciat că eşecul coordonării între ţări subminează încrederea pasagerilor şi afectează o industrie vitală.

Eurocontrol a estimat luni că aproximativ şase milioane de zboruri cu avionul vor fi efectuate în acest an în Europa, cu 55% mai puţine decât în 2019, şi cu un milion mai puţin decât estima în luna aprilie, când flotele aeriene din întreaga lume erau blocate la sol.

"Mergem în marşarier acum şi acest lucru este îngrijorător pentru întreaga industrie", a declarat directorul general de la Eurocontrol, Eamonn Brennan, dând vina pe lipsa de coordonare între ţări cu privire la reluarea zborurilor şi pentru că au creat confuzie şi au subminat încrederea pasagerilor.

Speranţele companiilor aeriene din Europa pentru o relansare a traficului la finele verii nu s-au materializat deoarece numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus a continuat să crească, iar ţările au introdus diferite restricţii pentru călătorii.

Eurocontrol susţine că după ce în luna august programul zborurilor a revenit la jumătate din nivelul normal, proporţia zborurilor va scădea cu 40% până în ianuarie, faţă de o precedentă estimare privind o scădere cu 20%.

Agenţia care supervizează spaţiul aerian european subliniază că armonizarea procedurilor de testare a virusului şi procedurii comune de evaluare ar putea furniza mai multă predictibilitate şi ar impulsiona cererea, în timp ce noi restricţii şi măsuri de carantină ar putea provoca o nouă deteriorare. AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.