COD GALBEN: 18-01-2022 ora 10 Intre 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08Fenomene vizate se va semnala 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08Fenomene vizate COD ROSU: 18-01-2022 ora 21 Intre 21:00 si 00:00 se va semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale care vor depăși 150...170 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre 0 m in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 18-01-2022 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h in Județul Tulcea; COD GALBEN: 18-01-2022 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala Intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55...65 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m rafalele vor depăși 90...100 km/h in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 18-01-2022 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h. in Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Braşov;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Producătorii chinezi de carne de pui continuă cu planurile de majorare agresivă a producţiei, în pofida diminuării cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus, reducând dependenţa de importuri pe fondul temerilor cu privire la siguranţa cărnii importate, transmite Reuters.

Potrivit estimărilor realizate de Departamentul american al Agriculturii, în 2020, China, al doilea mare producător mondial de carne de pui, ar urma să producă o cantitate record de 14,85 milioane tone de carne de pui, ceea ce ar însemna o depăşire a creşterii de 18% înregistrată anul trecut până la 13,75 milioane tone.

Această creştere a producţiei de carne de pui înseamnă o cerere mai mare pentru nutreţuri precum porumb şi soia boabe, susţin traderii din China, în timp ce preţul la carnea de pui este în scădere. În paralel, majorarea producţiei interne ar putea însemna mai puţine achiziţii de carne de pui congelată din străinătate, într-un moment în care încrederea consumatorilor în alimentele importate a avut de suferit după descoperirea coronavirusului într-un lot de aripioare de pui din Brazilia.

"În prezent preţurile sunt foarte mici. Nu cred că este numai din cauza cererii slabe ci şi a ofertei suficiente", susţine analistul Rabobank, Pan Chenjun.

Anul trecut, China a sacrificat 9,3 miliarde de pui, inclusiv 4,4 miliarde de pui cu pene albe, preferaţi de lanţurile de restaurante fast-food pentru carnea lor ieftină.

Marii producători chinezi de carne de pui, precum Liaoning Wellhope Agri-Tech şi Fujian Sunner Development, aveau planuri de a-şi majora producţia însă unii au accelerat aceste planuri după ce profiturile au crescut anul trecut, după ce epidemia de pestă porcină africană a dus la diminuarea producţiei de carne de porc. În condiţiile în care consumatorii şi restaurantele au căutat substituenţi, preţurile la carnea de pui au urcat până la un nivel record.

Datele analizate de Reuters arată că Wellhope şi-a majorat producţia de carne de pui cu 36% în 2019 şi cu un procent similar în prima jumătate a acestui an. "Am decis să urgentăm planurile având în vedere preţurile bune", a spus Jan Cortenbach, director tehnic la societatea mixtă Wellhope-De Heus Animal Nutrition.

În prezent se lucrează la noi facilităţi care să găzduiască cel puţin un miliard de pui, a declarat la rândul său Walter Benz, director pentru China la Big Dutchman Group, o companie germană care furnizează echipamente pentru crescătorii de pui.

Experţii avertizează însă că această expansiune rapidă ar putea să vină într-un moment nepotrivit, având în vedere că pandemia de COVID-19 a redus cererea de carne de pui din China. O mare parte din carnea de pui este consumată în cantinele şcolilor, care au fost închise pentru o mare parte din acest an. De asemenea, lanţurile de restaurante fast-food şi cantinele companiilor au înregistrat o cerere redusă după ce au reluat activitatea.

Cu toate acestea, Wellhope mizează pe o modificare a tendinţelor pe termen lung spre un consum mai mare de carne de pui în rândul consumatorilor urbani tineri care sunt mai preocupaţi de dieta lor. "Producţia şi consumul de carne de pui va creşte foarte rapid, deoarece tânăra generaţie creşte cu nou obiceiuri de consum", susţine Qiu Jiahui, vice-preşedintele Wellhope. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.