Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Preţul cărnii de porc în viu a scăzut semnificativ în Germania deoarece unul dintre cele mai mari abatoare din ţară rămâne închis, în urma apariţiei unui focar de coronavirus, ceea ce forţează fermierii să-şi vândă la preţ redus animalele care urmează să fie sacrificate, a anunţat vineri Asociaţia crescătorilor germani de porci, transmite Reuters.

Abatorul şi centrul de prelucrare a cărnii Toennies din Rheda-Wiedenbrueck (districtul Guetersloh în landul Renania de Nord-Westfalia), sacrifică şi procesează în mod normal între 12% şi 14% din carnea de porc din Germania. Unitatea este închisă de trei săptămâni, după ce peste 1.500 de angajaţi, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Dar în urma închiderii unităţii fermierii trebuie să accepte preţuri mai scăzute de la abatoare pentru animalele care urmează să fie sacrificate, susţin cei de la Asociaţia crescătorilor germani de porci.

Săptămâna aceasta, preţul unui kilogram de carne de porc în Germania a scăzut la aproximativ 1,47 euro, de la 1,60 euro săptămâna trecută şi 1,66 euro în urmă cu trei săptămâni, în urma închiderii abatorului Toennies, susţine asociaţia, care cere redeschiderea unităţii cât mai curând posibil.

"Presiunea creşte în fiecare zi şi preţurile pentru porcii care urmează să fie sacrificaţi sunt în scădere liberă. Fermierii care cresc porci sunt principalele victime ale închiderii unităţii, care trebuie redeschisă respectându-se condiţiile de siguranţă pentru angajaţi", apreciază asociaţia.

Abatorul şi fabrica de procesare a cărnii Toennies vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă, a declarat marţi şeful administraţiei districtuale, Sven-Georg Adenauer. Acesta a explicat că unitatea se va putea redeschide doar dacă "nu va exista nicio ameninţare pentru oamenii care lucrează în această companie şi nici pentru locuitorii din districtul Guetersloh".

Compania le-a prezentat autorităţilor un plan de măsuri de igienă care merge în direcţia bună, însă "mai este nevoie de muncă şi cred că firma va face acest lucru", a adăugat el. Potrivit oficialului, nu se poate spune deocamdată când va fi redeschisă unitatea.

Aceasta a primit ordin provizoriu de a rămâne închisă până pe 17 iulie, a precizat Adenauer.

Oficiali din sănătate şi securitate în muncă îşi continuă inspecţiile la abator şi negociază cu compania noul plan de măsuri de igienă.

Compania Toennies a prezentat anterior scuze şi a anunţat că lucrează strâns cu autorităţile la un plan de măsuri vizând redeschiderea unităţii.

Focarul de coronavirus apărut la abator a declanşat o dezbatere despre standardele din industria alimentară din Germania şi dependenţa sa de forţa de muncă reprezentată de străini, în special din România. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.