

IndustriAll Europe, Federaţia europeană a sindicatelor din industrie, lansează "Together at Work", o campanie pentru a demonstra impactul pozitiv al negocierilor colective în asigurarea unei vieţi mai bune pentru salariaţi, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Campania, care este un pas major pentru această federaţie europeană a sindicatelor, se va derula sub sloganul "Together at Work / Împreună la locul de muncă". Campania se va desfăşura din septembrie 2019 până în martie 2020 şi se adresează tuturor salariaţilor, concentrându-se în special asupra femeilor, tinerilor şi celor aflaţi în locuri de muncă precare. De asemenea, va căuta să influenţeze angajatorii şi politicienii.
La evenimentul de lansare din 26 septembrie, care va avea loc la Bruxelles, vor participa mai mulţi eurodeputaţi, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai preşedinţiei finlandeze şi ai asociaţiilor patronale europene.
Printre motivele pentru care IndustriAll Europe lansează această campanie, se numără întărirea negocierilor colective pentru creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.
"În ultimele decenii, structurile negocierilor colective au fost erodate în toată Europa. În urma crizei economice începute în 2008, negocierile colective au fost atacate în mod intenţionat, atât de către guvernele naţionale, cât şi de către instituţiile europene, cu scopul de a reduce salariile şi a restabili profitabilitatea. Creşterea numărului contractelor individuale a lăsat mulţi salariaţi în imposibilitatea de a se apăra şi a dus la creşterea muncii precare şi a sărăciei în muncă", a declarat Luc Triangle, secretarul general al IndustriAll Europe, citat în comunicat.
El a arătat că, astfel, s-a produs un cerc vicios în care acoperirea redusă a contractelor colective subminează puterea salariaţilor de a acţiona împreună prin intermediul sindicatelor, pentru a îmbunătăţi condiţiile tuturor salariaţilor din societate. De asemenea, coeziunea socială este erodată şi viitorul sistemelor noastre de securitate socială este ameninţat, deoarece salariaţii nu îşi mai pot permite, iar angajatorii nu mai trebuie, să contribuie suficient pentru a asigura o protecţie adecvată.
"Campania noastră va demonstra în mod clar avantajele pentru salariaţi, pentru angajatori şi pentru întreaga societate ale unui model de relaţii la locul de muncă bazat pe negocieri colective. Acest model presupune sindicate puternice şi angajatori dispuşi să stea la masa de negocieri. Campania Together at Work va arăta direcţia şi va identifica măsurile necesare pentru susţinerea negocierilor colective", a mai spus Triangle.
La rândul său, Manfred Anderle, preşedintele Comitetului pentru negocieri colective şi politici sociale al industriAll Europe, a adăugat că obiectivul principal al campaniei este de a demonstra impactul pozitiv al negocierii colective asupra calităţii vieţii, a stabilităţii economice şi a coeziunii sociale.
"În fiecare lună, ne vom concentra pe un set diferit de mesaje adresate salariaţilor, angajatorilor, tinerilor şi altora. Spunând poveşti reale despre salariaţi, luptele lor şi meseriile lor, sperăm să evidenţiem beneficiile concrete pe care sindicatele le aduc prin negocieri cu angajatorii", a precizat el.
Aceste mesaje vor fi difuzate de toate cele 181 de sindicate afiliate la industriAll Europe din 38 de ţări europene - reprezentând 7 milioane de bărbaţi şi femei care lucrează pentru lanţurile de aprovizionare din sectoarele de producţie, minerit şi energie din Europa - printr-o combinaţie de materiale video şi scrise pentru a fi utilizate în acţiuni la locul de muncă şi în reţelele social media.
IndustriAll European Trade Union reprezintă vocea a 7 milioane de bărbaţi şi femei care lucrează pe lanţurile de aprovizionare din sectoarele de producţie, minerit şi energie din Europa. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)
Sursa foto: IndustriAll Europe / Facebook
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.