Grupul elveţian Nestle SA susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor, în condiţiile în care consumatorii sunt interesaţi de produse naturale şi mai sănătoase, informează Bloomberg.
Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, utilizează o procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr natural. Graţie acestei tehnici, la toamnă, Nestle va începe să vândă, mai întâi în Japonia, batoane de ciocolată neagră marca KitKat care nu vor avea adaos de zahăr. Până acum, pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizată ca îndulcitor şi de obicei era aruncată.
În viitor, grupul elveţian ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru a produce ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru alte mărci de dulciuri şi în alte ţări.
Noul tip de ciocolată neagră al Nestle va avea cu 40% mai puţin zahăr decât produsul echivalent cu adaos de zahăr. Actualele batoane de ciocolată neagră Nestle au 12,3 grame de zahăr per porţie.
"Reducerea cantităţii de zahăr nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o nouă modalitate pentru a produce ciocolată neagră şi utilizează cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.
Producătorii de alimente şi băuturi sunt presaţi de consumatori şi guverne pentru a pune la punct produse mai sănătoase pe fondul creşterii cazurilor de obezitate şi diabet. Decizia Nestle ar putea să consolideze poziţia grupului elveţian de lider în industria alimentară şi vine la trei ani după ce aceeaşi companie a descoperit o modalitate pentru a modifica structura zahărului în ideea de putea reduce cantitatea de zahăr din alimentele îndulcite. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |