COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Firma franceză de consultanţă Strategie Grains şi-a redus, încă odată, estimările privind producţia de grâu şi orz realizată în acest an în Uniunea Europeană, dar a apreciat că ploile din ultima perioadă au redus seceta şi oferă speranţe pentru o recoltă decentă, transmite Reuters.

În raportul său lunar publicat joi, Strategie Grains şi-a redus estimările privind producţia de grâu a UE în sezonul 2019/2020 până la 143,9 milioane tone, de la 144,8 milioane cât preconiza în luna aprilie. Chiar şi aşa ar fi o producţie cu 13% peste recolta afectată de secetă de anul trecut.

În cazul orzului, Strategie Grains şi-a redus estimările privind producţia în 2019/2020 până la 60,3 milioane tone, de la 61 milioane tone luna trecută, cu 8% peste recolta din 2018/2019.

"Perspectivele de recoltă rămân bune şi în continuare ne aşteptăm ca producţiile UE de grâu, orz şi porumb să fie mai mari în acest an comparativ cu anul trecut. Ploile care au căzut la finele lunii aprilie/începutul lunii mai au înlăturat îngrijorările anterioare chiar dacă unele zone de secetă persistă în ţările din centrul şi nordul UE", se arată în raportul Strategie Grains. "Cu toate acestea, luna aceasta ne-am revizuit estimările cu aproape un milion de tone la grâu şi cu 700.000 de tone pentru orz, ca urmare a însămânţărilor sub aşteptări în Danemarca şi Cehia precum şi a pagubelor provocate de secetă în Ungaria", a adăugat firma franceză.

În cazul porumbului, Strategie Grains şi-a redus uşor estimările privind producţia realizată în UE în 2019/2020 până la 62,9 milioane tone, de la 63,1 milioane tone luna trecută. Chiar şi aşa este vorba de o producţie cu 2% mai mare decât cea înregistrată în 2018/2019. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.