COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Piaţa vinurilor bio va creşte puternic în următorii cinci ani, pe măsură ce consumatorii preocupaţi de mediul înconjurător vor prefera vinurile fără pesticide, dar cu toate acestea cota de piaţă a acestor vinuri va rămâne relativ mică la nivel global, arată un studiu publicat vineri, transmite Reuters.

Raportul elaborat de firma de consultanţă International Wine and Spirit Research (IWSR) prognozează că vânzările globale de vinuri bio vor depăşi un milion de sticle în anul 2022, comparativ cu 676 milioane sticle anul trecut şi de aproape trei ori mai mult faţă de cele 349 milioane sticle vândute în 2012. În următorii cinci ani, creşterea pieţei vinurilor bio va fi susţinută de SUA, unde se va înregistra o creştere a vânzărilor de peste 14%, urmată de un avans de 13,5% în Africa de Sud şi Norvegia.

Cu toate acestea, ponderea vinurilor bio, care sunt produse în vii care sunt cultivate fără pesticide sau îngrăşăminte chimice, în piaţa mondială a vinului va rămâne relativ redusă la 3,6%, comparativ cu 2,4% în 2017, susţine IWSR.

"Există o marjă mare pentru vinurile bio care continuă să crească", susţine directorul de cercetare de la IWSR, Jose Luis Hermoso. Aceasta este o veste bună în contextul în care consumul mondial de vin stagnează sau chiar scade pe o serie de pieţe importante precum Franţa şi Spania.

Anul trecut, aproape patru din cinci sticle de vin bio vândute la nivel mondial au fost comercializate în Europa, iar primele trei pieţe (Germania, Franţa şi Marea Britanie) au fost responsabile pentru 50% din piaţă, susţine IWSR. În Franţa, creşterea vânzărilor de vinuri bio este una deosebit de solidă, cota de piaţă a acestor vinuri fiind estimată să ajungă la 7,7% în 2022.

Cu toate acestea, Jose Luis Hermoso a subliniat că există incertitudini în rândul producătorilor europeni cu privire la continuarea utilizării unor pesticide alternative, precum sulful, permis potrivit normelor care reglementează agricultura bio, adăugând că mucegaiul a provocat pagube semnificative recoltei de struguri în unele regiuni.

De asemenea, conversia podgoriilor spre vinurile organice în principalele ţări producătoare de vin a încetinit recent iar IWSR estimează că în anul 2022, la nivel mondial, vor exista 545.000 de hectare de vie specializate în producţia de vinuri bio, comparativ cu 408.000 de hectare în 2017 şi 284.000 de hectare în 2012. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.