COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului
Jumătate din cluburile de fotbal din Premier League îşi permit să joace fără spectatori şi cu toate acestea să facă profit, arată un studiu publicat marţi de BBC pe baza cifrelor înregistrate în sezonul 2016-2017, transmite AFP.
Graţie unor drepturi de televizare record (9,3 miliarde euro pentru perioada 2016-2019), veniturile realizate din vânzarea de bilete la casele stadioanelor au reprezentat doar o cincime din veniturile cluburilor în ultimul sezon. În consecinţă, marea majoritate a cluburilor de fotbal din Anglia "se pot lipsi de publicul lor pentru a genera profit", susţine Bob Wilson, profesor la Universitatea Sheffield Hallam.
"Atunci când Premier League îţi plăteşte 120 de milioane de lire sterline pentru a atinge balonul, îţi permiţi să joci şi cu stadionul gol", apreciază Bob Wilson. Acesta adaugă că "structura veniturilor acestor cluburi ar urma să se menţină în viitor", având în vedere că drepturile de televizare pentru perioada 2019-2022 ar urma să atingă sume echivalente cu acordul actual.
Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei suporterilor (FSF), Malcolm Clarke, sfătuieşte cluburile să nu îşi uite suporterii. Potrivit lui Malcolm Clarke, posturile de televiziune Sky Sports şi BT Sport nu ar fi dispuse să cheltuie sume atât de mari pentru drepturile de televizoare dacă ambianţa de pe stadioane nu ar fi una bună.
"Jucătorii şi managerii vin şi pleacă însă noi suntem întotdeauna aici. Motivul pentru care pot obţine contracte TV atât de profitabile are legătură cu produsul final, cu ambianţa creată de suporteri şi fanii echipei adverse. Oare nu ar fi plictisitor să urmăreşti un meci din Premier League pe un stadion gol?", se întreabă retoric Malcolm Clarke.
Ca reacţie la ancheta BBC, Premier League a reacţionat subliniind că au fost făcute eforturi pentru a încuraja fanii să vină să asiste la meciuri, în special prin introducerea unui plafon de maxim 30 de lire sterline (34 de euro) pentru biletele destinate spectatorilor. "Fotbalul de calitate produs de cluburi, combinat cu angajamentul suporterilor, a dus la un grad umplere a stadioanelor extrem de ridicat în Premier League, de 96% în sezonul trecut", a informat liga într-un comunicat de presă.
Importanţa suporterilor la meciurile de fotbal este recunoscută în Spania. La începutul sezonului 2016-2017, la Liga a introdus amenzi pentru cluburile de fotbal, dacă camerele de televiziune surprind imagini cu tribune goale. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.