COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Agenţia de presă Reuters este o agenţie internaţională de ştiri care, după fuziunea din 2008 cu compania The Thomson Corporation, poartă denumirea de Thomson Reuters. Gigantul media, fondat în 1851 la Londra (14 octombrie), de către un emigrant german, fost funcţionar bancar, Paul Julius Reuter, transmite în prezent ştiri în mai mult de 16 limbi, conform https://www.reutersagency.com/.

 


Un imigrant născut în Germania, Paul Julius Reuter, ajunge la Londra din Aachen, unde conduce un serviciu de ştiri şi informaţii despre preţul acţiunilor. Folosind o combinaţie de tehnologii - inclusiv cabluri telegrafice - Reuter dobândeşte o reputaţie de invidiat pentru viteză, acurateţe, integritate şi imparţialitate. În 1851, Reuter a deschis un birou în clădirea Royal Exchange 1, din centrul financiar din Londra. Folosind "expertiza sa telegrafică", el transmite cotaţiile şi ştirile bursiere între Londra şi Paris prin noul cablu telegrafic submarin Dover-Calais.

Treptat, serviciul s-a extins, astfel încât în 1858, "Morning Advertiser" a devenit primul abonat. De atunci multe publicaţii au devenit abonaţi ai Reuters, valoarea serviciului de ştiri nefiind dată doar de ştirile financiare pe care le furniza, ci şi de faptul că era serviciul care relata primul despre evenimentele de importanţă internaţională. În 1865, Reuters a fost lider de piaţă cu ştirea despre asasinarea lui Abraham Lincoln pe care a furnizat-o cu ore bune înaintea competitorilor săi, conform https://www.thomsonreuters.com/.

În anii '20, Paul Reuter a văzut oportunităţile telegrafului în relatarea de ştiri şi a pus bazele unei organizaţii care şi-a menţinut corespondenţi peste tot în lume. În 1925, organizaţia de media locale din Marea Britanie, The Press Association (PA), a achiziţionat jumătate din acţiunile Reuters. Câţiva ani mai târziu, organizaţia a devenit proprietarul deplin al Reuters, pentru ca, în 1941, PA să vândă jumătate din acţiuni Newspaper Proprietors' Association, reprezentând presa naţională britanică şi, începând cu 1947, acoperind şi ştiri din Australia şi Noua Zeelandă, conform enciclopediei Britannica.

Astfel, Reuters a devenit una dintre cele mai mari agenţii de ştiri din lume, oferind publicaţiilor, altor agenţii de presă şi posturilor radio şi TV atât text cât şi imagini, mai notează sursa menţionată.

În condiţiile în care în anii '40 Reuters s-a restructurat, fiind deţinut de British National and Provincial Press, împreună cu Press Associations of Australia and New Zealand, au luat naştere şi aşa-numitele "principii Reuters" cu rolul de a-şi proteja independenţa şi de a-şi afirma integritatea şi deplina libertate în culegerea şi diseminarea informaţiei, mai scrie sursa citată.

În 1960, Reuters a devenit una dintre primele agenţii care a folosit computere pentru a transmite date financiare din străinătate. Agenţia şi-a putut permite apoi (1981) capacitatea de a face, cu ajutorul reţelei electronice create, tranzacţii electronice, mergând până la a dezvolta o amplă reţea de comerţ electronic şi servicii de brokeraj.

În 1984, Reuters a devenit companie listată la London Stock Exchange (LSE) şi la National Association of Securities Dealers Automated Quotations (NASDAQ). A fuzionat, în 2008, cu publicaţia electronică canadiană, Thomson Corporation, pentru a forma Thomson Reuters, un gigant al informaţiilor financiare şi media. Compania unificată s-a retras din LSE şi NASDAQ, în 2009, şi a devenit listată la Toronto Stock Exchange şi New York Stock Exchange.

În anii '90, Reuters continuă să inoveze în spaţiul valutar, lansând Dealing 2000, care a acţionat ca un broker pentru primul serviciu internaţional de corespondenţă computerizată a cursurilor de schimb valutar, informează https://www.thomsonreuters.com/.

În 2018, Thomson Reuters a cedat grupului de investiţii Blackstone divizia sa "Financial and Risk", care include terminale financiare şi date bursiere, principala sursă de venituri de până atunci a grupului canadian. Relocată într-o nouă filială a grupului Blackstone, denumită Refinitiv, acea divizie a încheiat cu Thomson Reuters un contract pe 30 de ani, ce prevede ca agenţia Reuters să îi furnizeze conţinuturi, contra unei sume de 325 de milioane de dolari pe an. În ianuarie, filiala Refinitiv a fost cumpărată cu 27 de miliarde de dolari de Bursa din Londra (LSE). Contractul cu Refinitiv asigură aproximativ jumătate din cifra de afaceri a agenţiei de presă, care a fost de 628 de milioane de dolari în 2020, la un profit de exploatare de 73 de milioane de dolari, conform unei relatări a AFP din 15 aprilie 2021.

 

 

Foto: (c) Thomson Reuters/Facebook


La 15 aprilie 2021, reprezentanţii companiei Reuters au anunţat că site-ul agenţiei de presă Reuters va putea fi consultat doar în baza unui abonament, prin care se oferă acces la un conţinut media mult mai amplu în raport cu articolele care sunt disponibile spre consultare în prezent, mai scrie AFP.

Reuters este, în prezent, un furnizor major de informaţie financiară şi de software-uri şi instrumente specializate pentru profesionişti în domeniul juridic, fiscal, contabil şi de conformitate, în paralel cu transmiterea celor mai importante ştiri din lume. Mai exact, afacerea este organizată în cinci segmente de clienţi: profesionişti în domeniul juridic, corporates, profesionişti în contabilitate şi impozite, serviciul Reuters News şi serviciul Global Print.

Conţinutul este oferit în forme precum video, fotografie, text, grafice, audio, live video, se arată în Raportul anual de activitate al companiei, accesat pe site-ul https://ir.thomsonreuters.com/.

 


În ceea ce priveşte segmentul de ştiri, Reuters este cel mai mare furnizor internaţional de ştiri multimedia din lume, ajungând în fiecare zi la miliarde de oameni, prin intermediul Thomson Reuters, Reuters.com, aplicaţia Reuters News şi Reuters Events. În 2020, Reuters a livrat aproximativ 4 milioane de ştiri cu conţinut unic, 900.000 de fotografii şi imagini şi 130.000 de video-uri, se mai arată în raportul citat. AGERPRES/ (Documentare - Ionela Gavril, editor: Ruxandra Bratu, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: britannica.com

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.