COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Noaptea Cercetătorilor Europeni, sprijinită de Acţiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA), este un eveniment public european care aduce laolaltă cercetătorii şi publicul. Este o excelentă oportunitate de a arăta diversitatea ştiinţei şi impactul său asupra vieţii cotidiene a cetăţenilor, precum şi de a stimula interesul pentru o carieră în cercetare, îndeosebi în rândul tinerilor. Evenimentele organizate arată modul în care cercetătorii furnizează contribuţia lor societăţii prin prezentarea muncii într-un forum interactiv şi antrenant, potrivit https://ec.europa.eu.

În 2019, au fost implementate 55 de proiecte. Acestea s-au desfăşurat în 433 de oraşe din 27 de ţări ale Europei şi la nivel internaţional. Peste 1,6 milioane de vizitatori au participat la Noaptea Cercetătorilor Europeni, fiind implicaţi peste 36.000 de cercetători, inclusiv 955 de din partea MSCA, conform https://ec.europa.eu.

Evenimentele se vor bucura de promovare şi transmitere online prin intermediul platformelor Facebook şi Twitter. AGERPRES este partener media.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este marcată în acest an în multe localităţi ale ţării, iar în judeţul Bistriţa-Năsăud evenimentul este o premieră, fiind marcat cu titulatura "Noaptea Cercetătorilor Europeni - SCIENCE4FUTURE", eveniment iniţiat de Comisia Europeană în cadrul programului HORIZON 2020, conform https://noaptea-cercetatorilor.ro şi https://ec.europa.eu.

Evenimentul se va desfăşura online, la 27 noiembrie 2020, între orele 15.00-24.00, simultan în 400 de oraşe din Europa. Este unul dintre cele mai popularizate demersuri, cu o tradiţie de 15 ani, care a sprijinit foarte mulţi tineri să aleagă cariera de cercetător. "Noaptea Cercetătorilor Europeni" are drept scop informarea publicului larg într-un mod interactiv, folosind un limbaj accesibil, cu privire la cercetarea ştiinţifică şi la impactul acesteia asupra vieţii cotidiene, dar, în aceeaşi măsură, promovarea ştiinţei, inovaţiei şi cercetării. De asemenea, îşi propune prezentarea cercetătorilor, a vieţii şi a carierei acestora unui public larg, în special tinerilor.

Timp de o seară, publicul larg va avea oportunitatea de a participa activ la desfăşurarea experimentelor ştiinţifice, de a discuta cu cercetători, dar şi de a face cunoştinţă cu rezultatele ştiinţifice şi cu modul lor de implementare în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit unui comunicat al Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca - Extensia Universitară Bistriţa remis AGERPRES.

La eveniment vor participa peste 30 de instituţii publice şi private care au în activitatea lor componenta de cercetare şi inovare, fiind acoperită o plajă largă de domenii de cercetare şi implementare. AGERPRES/(Documentare - Liviu-Ioan Tatu, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Andreea Preda)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.