COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În fiecare an, la 23 iunie este marcată la nivel mondial Ziua internaţională a văduvelor, pentru a evidenţia nedreptăţile cu care se confruntă văduvele din întreaga lume şi pentru a sensibiliza populaţia în vederea sprijinirii acestora şi a copiilor lor.

Adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite cu prilejul celei de-a 65-a Adunări Generale din 21 decembrie 2010, această zi fusese lansată, în anul 2005, de Fundaţia Loomba din Marea Britanie conform http://calendar.city-star.org/ro. Data aleasă semnifică ziua în care, în anul 1945, Shrimati Pushpa Wati Loomba, mama fondatorului Fundaţiei, a rămas văduvă.

Prin marcarea acestei zile se urmăreşte o recunoaştere specială a situaţiei văduvelor de toate vârstele şi din diferite regiuni şi culturi ale lumii. Pentru a descrie situaţia văduvelor din întreaga lume, fundaţia a prezentat, în iunie 2010, Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, un studiu conform căruia se estima că existau 245 de milioane de văduve în întreaga lume, dintre care 115 milioane trăiau în sărăcie şi sufereau de stigmatizare socială şi de privare economică. În prezent se estimează că există peste 250 de milioane de văduve în întreaga lume, potrivit www.un.org/en.

Dacă în ţările aflate în curs de dezvoltare problemele femeilor văduve sunt legate de sărăcie, analfabetism, maladia HIV/SIDA, conflicte şi nedreptate socială, abuz şi violenţă, în ţările mai dezvoltate problemele acestora sunt legate de faptul că sunt expuse izolării sociale, trăind în nesiguranţă, fără îngrijire medicală sau condiţii de lucru adecvate, potrivit theloombafoundation.org şi existaviatadupadoliu.ro.

Ziua internaţională a văduvelor a fost marcată în ţara noastră pentru prima dată în anul 2015, printr-un flashmob în Parcul Tineretului din Capitală, organizat de Asociaţia "Există viaţă după doliu!". Aceasta este o asociaţie caritabilă înfiinţată în 2011, ce oferă consiliere de specialitate, organizează întâlniri de socializare şi terapie pentru adulţi şi copii şi reuneşte peste 400 de persoane care au rămas fără partener de viaţă.

În 2019, această zi a fost marcată de Asociaţia "Există viaţă după doliu!" împreună cu Fundaţia Sensiblu, prin organizarea, în Bucureşti, a primei conferinţe a familiilor monoparentale afectate de pierderea unuia din părinţi. În cadrul evenimentului părinţii văduvi şi copiii lor au participat la un program special gândit pentru nevoile lor, potrivit paginii de facebook a asociaţiei. AGERPRES (Documentare - Cerasela Bădiţă, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: un.org

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.