COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat data de 25 aprilie drept Ziua internaţională a delegaţilor ("International Day Delegates"), prin Rezoluţia 73/286 din 2 aprilie 2019, pentru a sensibiliza rolul reprezentanţilor şi delegaţilor statelor membre la Naţiunile Unite.

"Delegaţii dau viaţă Naţiunilor Unite. Fără ei, această organizaţie nu ar fi ceea ce este. Ei negociază acorduri şi se coordonează cu ţările de origine. Unii formează alianţe, alţii luptă pentru compromisuri. În acest fel, ei întruchipează multilateralismul, la care se referă ONU", menţionează site-ul ONU.

Potrivit https://www.un.org/en/observances/delegates-day, delegaţii îşi reprezintă ţările în cadrul reuniunilor la Naţiunile Unite. Cu excepţia cazurilor politicienilor de rang superior, delegaţii vorbesc şi votează în numele ţării lor la Adunarea Generală, precum şi la Consiliul de Securitate al ONU. Delegaţii sunt numiţi de către ţările lor. Prin urmare, ei urmăresc interesele guvernului pe care îl servesc.

Odată cu adoptarea Rezoluţiei 73/286, Adunarea Generală recunoaşte rolul crucial al delegaţilor în îndeplinirea principalelor obiective ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. O parte din sarcinile delegaţilor au rolul de a atinge aceste obiective, fie că se referă la menţinerea păcii internaţionale, încurajarea respectării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau promovarea multilateralismului.

Ziua internaţională a delegaţilor din anul 2020 este specială din două motive. În primul rând, 25 aprilie 2020 este prima dată când este sărbătorită Ziua internaţională a delegaţilor. În al doilea rând, aceasta marchează importanţa împlinirii a 75 de ani de la Conferinţa de la San Francisco, eveniment care a pus bazele Naţiunilor Unite.

Ziua internaţională a delegaţilor marchează aniversarea primei zile a Conferinţei de la San Francisco, cunoscută şi sub numele de Conferinţa Naţiunilor Unite privind Organizaţia Internaţională. La 25 aprilie 1945, delegaţi din 50 de ţări s-au reunit pentru prima dată la San Francisco, după cel de-al Doilea Război Mondial, cu scopul de înfiinţare a unei organizaţii care să restabilească pacea mondială şi să impună reguli asupra ordinii mondiale postbelice.


Un număr de 850 de delegaţi au luat parte la această conferinţă, timp de două luni, reprezentând peste 80 la sută din populaţia lumii, fiecare religie şi continent; cu toţii au hotărât să înfiinţeze o organizaţie, care să păstreze pacea şi să ajute la construirea unei lumi mai bune.

La două luni de la prima întâlnire, pe 26 iunie 1945, Carta Naţiunilor Unite a fost semnată de reprezentanţii celor 50 de ţări care au participat la conferinţă. Acordul a avut ca rezultat crearea Organizaţiei Naţiunilor Unite, care cuprinde în prezent 193 de state membre şi serveşte ca principal loc internaţional pentru dialogul colectiv între delegaţii statelor sale membre. Polonia, care nu avea un guvern la momentul conferinţei, a semnat statutul mai târziu, ridicând astfel numărul 51 de state membre fondatoare. AGERPRES/(Documentare - Cristian Anghelache, editor: Suzana Cristache Drăgan, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: United Nations Photo / Flick.com

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.