COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua siguranţei pe internet (Safer Internet Day) este marcată în acest an la data de 11 februarie.

''Împreună pentru un internet mai bun'' este tema sub care se desfăşoară evenimentele din acest an dedicate siguranţei în mediul online, potrivit https://www.saferinternet.org.uk.

Internetul este una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial, a redus consistent distanţele între utilizatori şi a permis oamenilor să comunice chiar dacă se află la mii de km distanţă unii de alţii, deschizând porţile unei noi lumi pentru utilizatori. Îmbunătăţind viaţa oamenilor, prin accesul facil la servicii diverse, acest tip de conectare permanentă aduce deopotrivă şi o serie de vulnerabilităţi şi expune utilizatorul la un spectru de ameninţări cu totul diferit. De la atacuri de tip ''phishing'' sau cu răscumpărare (''ransomware'') la identitate furată, mediul ameninţării nu doar că evoluează dar creşte şi în severitate, conform https://www.purevpn.com.

În acest sens, Ziua siguranţei pe internet este o bună oportunitate de a creşte gradul de conştientizare a pericolului online dar şi de a răspândi metodele necesare protecţiei utilizatorilor în mediul virtual.

Foarte multe organizaţii propun diverse iniţiative prin care oferă publicului larg modalităţi de utilizare în siguranţă a platformelor online, în special după dezvoltarea extraordinară a reţelelor de socializare.

Ziua siguranţei pe internet este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie, în mai multe ţări ale lumii, şi are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil în ce priveşte tehnologia online şi telefoanele mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi. Începând de la prima ediţie, din 2004, participarea la acest eveniment a fost din ce în ce mai mare, determinând o creştere a gradului de conştientizare generală, implicarea mai puternică a părţilor interesate în domeniul siguranţei internetului şi un nivel ridicat al interesului media.

În 2018, cu prilejul Zilei siguranţei pe internet, a fost lansată campania de conştientizare #SaferInternet4EU, care promovează siguranţa online, educaţia în domeniul mass-media şi igiena cibernetică în rândul cetăţenilor europeni de pretutindeni. Campania #SaferInternet4EU a continuat şi în 2019, se menţionează pe site-ul https://www.betterinternetforkids.eu/.

În România, Ziua siguranţei pe internet a fost marcată pentru prima dată în 2008, iar de atunci este marcată anual prin diverse evenimente. AGERPRES/(Documentare: Liviu Tatu, editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Daniela Juncu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.