COD GALBEN: 25-01-2021 ora 10 Intre 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 05:00Fenomene vizate se va semnala 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 05:00Fenomene vizate COD GALBEN: 25-01-2021 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu rafale, în general, de 55 - 65 km/h. in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 25-01-2021 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilităţii in Județul Cluj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

IANUARIE
3. - Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.
4. - Declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni în care a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, dar şi faptul că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr.
7. - Desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor. Propunerile au fost transmise preşedintelui Klaus Iohannis de premierul Viorica Dăncilă.
- Transmiterea către Curtea Constituţională a României a unei sesizări de neconstituţionalitate asupra Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.
10. - Participare la Ceremonia oficială de inaugurare a Preşedinţiei române la Consiliul UE, la Ateneul Român.
- Primirea subsecretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri Politice, David Hale, aflat în vizită în ţara noastră.
11. - Întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker prilejuită de vizita acestuia la Bucureşti şi a Colegiului Comisarilor (10-11 ian.), în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
15. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a preşedintelui Republicii Slovenia, Borut Pahor, aflat în vizită oficială în ţara noastră (14-15). Cei doi oficiali au avut discuţii tete-a-tete şi oficiale, ce au vizat şi vecinătatea estică, regiunea Mării Negre, apărarea colectivă şi Brexit, iar la final au susţinut o declaraţie comună de presă.
- Participare la sesiunea festivă dedicată Zilei Culturii Naţionale, la Academia Română.
16. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a ministrului Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, context în care a încurajat organizarea unei noi ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în acest an.
22. - Participare, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron.
24. - Participare la evenimentele organizate de Ziua Unirii Principatelor Române la Palatul Patriarhiei: slujba de Te Deum în Catedrala Patriarhală, oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel; sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, bază a Statului Român modern".
28. - Decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler: Davidovits Rachel, Pardău Lea, Schwartz Paul, Segal Sandra, Shai Meir, Szinetar Iudita Agneta şi Vainer Anette.
29. - Participare, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.
31. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care a avut convorbiri tete-a-tete urmate de o conferinţă de presă comună.

FEBRUARIE
1. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a ministrului Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Jeremy Hunt, context în care a arătat că o retragere fără un acord cu Uniunea Europeană va avea consecinţe negative semnificative atât pentru această ţară, cât şi pentru statele membre UE.
7. - Transmiterea unei scrisori premierului Viorica Dăncilă în care a anunţat respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu.
16. - Participare, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen: prezentare a situaţiei din regiunea Mării Negre; întâlniri, în marja conferinţei, cu vicepreşedintele american Mike Pence; preşedintele American Jewish Committee, David Harris; liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.
21. - Numirea, prim decret, a lui Vasile-Daniel Suciu, propus ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Alexandru-Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor.
23. - Consultări cu omologul egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, în marja participării la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, desfăşurat la Sharm-El-Sheikh, în Republica Arabă Egipt.
24. - Participare la primul summit UE-Liga Statelor Arabe (LSA), desfăşurat la Sharm El-Sheikh, în Egipt, în zilele de 24-25 februarie.
28. - Participare la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), de la Kosice, în Republica Slovacă.

MARTIE
5. - Promulgarea Legii privind recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.
8. - Trimiterea la Parlament, spre reexaminare, a Legii bugetului de stat pe anul 2019.
15. - Promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.
16. - Participare la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European desfăşurat la Romexpo.
21. - Participare la Summitul Partidului Popular European desfăşurat la Academia Regală a Belgiei; Participare la Conferinţa anuală Transatlantică, organizată de AmCham EU la Bruxelles. (21-22)
23. - Participare la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu-Quintus", desfăşurată la Sinaia, unde a primit premiul "Garantul democraţiei".
27. - Întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei din sistemul judiciar.

 


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanti ai autoritatii judecatoresti si ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, la Palatul Cotroceni – martie 2019

 


APRILIE
1. - Promulgarea Legii privind extinderea învăţământului general obligatoriu, treptat la 15 clase, până în anul 2030. Actul normativ prevede că grupa mare din învăţământul preşcolar, învăţământul primar, gimnazial şi învăţământul liceal devin obligatorii până în 2020.
2. - Participare la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO.
3. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a prim-ministrului muntenegrean, Dusko Markovic, prilej cu care a evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor politice dintre România şi Muntenegru, precum şi necesitatea ca acestea să fie transpuse într-o colaborare bilaterală sectorială la un nivel similar, mai ales în domeniul economic.
5. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a unei delegaţii a Băncii Europene de Investiţii, conduse de preşedintele instituţiei, Werner Hoyer. Subiectele de discuţie au fost legate de dosarele relevante pentru activitatea Băncii Europene de Investiţii gestionate de preşedinţia României la Consiliul UE şi de priorităţile activităţii BEI.
8. - Semnarea decretului de decorare a secretarului general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Rose Gottemoeller, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer.
10. - Participarea, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema retragerii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană. Discuţiile în Consiliul European au vizat solicitarea adresată de premierul britanic, Theresa May, cu privire la acordarea unei prelungiri până la 30 iunie. Liderii europeni, în format UE 27, au decis să acorde o prelungire suplimentară până la data de 31 octombrie.
- Discurs la Palatul Cotroceni, în deschiderea Forumului European pentru Antreprenoriat, prilej cu care şi-a exprimat convingerea că "Declaraţia de la Bucureşti privind Antreprenoriatul", care va fi semnată în cadrul forumului, "va sta la baza continuării unei foi de parcurs utile în activitatea viitoarei Comisii Europene, dar şi a statelor europene, în direcţia unei politici pragmatice, de consolidare a competitivităţii economice a Uniunii".
11. - Consultări, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi ai grupului minorităţilor naţionale pe tema situaţiei din Justiţie.
12. - Consultări, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Partidului Social Democrat, formată din Eugen Nicolicea şi foştii deţinuţi politici Marin Iancu şi Ioan Muntean, pe tema situaţiei din Justiţie.
17. - Participare la conferinţa internaţională "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre", defăşurată la Palatul Cotroceni.
18. - Acreditarea lui Cosmin-George Dinescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Lituania, cu reşedinţa la Vilnius, şi a lui Cornel Ionescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Armenia, cu reşedinţa la Erevan.
- Promulgarea Legii prin care se instituie ziua de 11 martie ca "Ziua Naţională a Meseriilor".
19. - Eliberarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării, începând cu data de 27 aprilie.
24. - Întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), context în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care PSD legiferează.
- Desemnarea miniştrilor interimari la Justiţie, Fonduri Europene şi pentru Românii de Pretutindeni - Ana Birchall, Eugen Orlando Teodorovici şi, respectiv, Ştefan-Radu Oprea.
25. - Semnarea decretului privind organizarea referendumului din 26 mai.
- Promulgarea Legii privind Statutul aleşilor locali.

MAI
3. - Participare, în calitate de invitat de onoare, la cea de-a IX-a ediţie a conferinţei "The State of The Union", organizată de Institutul Universitar European din Florenţa, Italia, şi desfăşurată la Palazzo Vecchio din Florenţa; întrevedere, în marja participării, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte.
6. - Numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României a Siminei Tănăsescu, pentru un mandat de 9 ani, începând cu 9 iunie.
9. - Găzduirea Summitului informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, la Sibiu, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene; conferinţă de presă comună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker; întâlniri bilaterale, în marja summitului, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel.
11. - Participare la evenimentul Forumul Educaţiei organizat la Iaşi.
13. - Participare, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic, context în care a pledat pentru consolidarea acestei structuri.
14. - Lansarea volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", la Casa de cultură a sindicatelor din Ploieşti.
15. - Transmiterea către Partidul Social Democrat a refuzului cu privire la propunerile pentru ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de Pretutindeni.
16. - Promulgare Legii educaţiei naţionale prin care instituţiile de învăţământ superior au posibilitatea de a prelua în structura lor cluburile sportive universitare, ca entităţi cu statut de ordonator secundar de credite faţă de universitate
17. - Vizitarea Memorialului Revoluţiei, la Timişoara.
- Lansarea volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", în Timişoara, la Centrul de 21.
22 - Participare la evenimentul de aniversare a 70 de ani de excelenţă în învăţământul politehnic militar, la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I".
28. ­ Participare la Summitul Partidului Popular European, la Bruxelles, în Regatul Belgiei.
29. - Întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva.
30. - Respingerea propunerii de numire a lui Titus Corlăţean ca membru al Guvernului; acesta fusese propus pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.
31. - Primirea Papei Francisc, într-o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, la Bucureşti, desfăşurată sub genericul "Să mergem împreună!". (31 mai -2 iun.)

 


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Preşedintele Klaus Iohannis, alături de soţia sa, Carmen, îl intâmpină pe Papa Francisc, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. Suveranul Pontif pleacă spre Vatican cu o aeronava TAROM, la incheierea vizitei de trei zile in Romania – iunie 2019


IUNIE
6. - Participare la cel de-al patrulea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, desfăşurat la Centrul de Congrese Brdo, în Slovenia.
11. - Desemnarea ministrului Justiţiei, Ana Birchall, ca viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.
19. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a omologului egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, aflat în vizită oficială în România.
20. - Participare la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles; susţinerea unei conferinţe de presă comune, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după summit. (20-21)
- Promulgarea Legii care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.
30. - Participare la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, ce a avut pe agendă alegerea viitorilor conducători ai principalelor instituţii europene. (30 iun. - 2 iul.)

IULIE
2. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a premierului Republicii Moldova, Maia Sandu.
3. - Desemnarea ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în funcţia de vicepremier interimar.
8. - Promulgarea Legii privind sistemul public de pensii, adoptată de Camera Deputaţilor pe 26 iunie, în formă reexaminată, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
24. - Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului, la Palatul Cotroceni.
- Promulgarea Legii care prevede că Guvernul trebuie să stabilească, prin hotărâre, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced şi care succed sărbătorile legale.
26. - Promulgarea Legii de modificare şi completare a OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.
30. - Prezidarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, discuţiile vizând şi cazul de la Caracal.
- Ceremonia de decorare a jucătoarea de tenis Simona Halep cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, la Palatul Cotroceni.

AUGUST
5. - Desemnarea ministrului Culturii, Daniel Breaz, în funcţia de ministru interimar al Educaţiei în locul Ecaterinei Andronescu, ce a fost revocată din funcţie.
6. - Eliberarea lui Gheorghe Ivan din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
7. - Eliberarea Marilenei Carp din funcţia de procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
15. - Participare, la Constanţa, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române.
20. - Vizită de lucru în Statele Unite ale Americii; întrevedere, la Casa Albă, cu omologul american, Donald Trump. (19-20 aug.).
27. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a şefilor de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, desfăşurată la Bucureşti în perioada 26-29 august.
28. - Declaraţie de presă la Palatul Cotroceni în care a anunţat respingerea propunerii de remaniere a Guvernului.

 


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Convorbiri tete-a-tete intre presedintele Klaus Iohannis (stg.) si presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump (dr.), la Casa Alba – august 2019


SEPTEMBRIE
18. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a premierului polonez Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în România, pentru a participa la cea de-a doua rundă de consultări interguvernamentale româno-poloneze.
24. - Participare, la New York (SUA), la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), având ca temă "Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune"; întâlniri bilaterale, în marja reuniunii, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili. (24-25)

OCTOMBRIE
1. - Vizită la Bruxelles, la invitaţia regelui Philippe.
- Rechemarea lui Cristian Tudor din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în statul Qatar.
2. - Eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lui Felix Bănilă ca urmare a demisiei.
8. - Semnarea, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni, a decretului pentru promulgarea legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.
10. - Promulgarea Legii pentru declararea zilei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului cu arsuri" şi a Legii privind instituirea zilei de 12 octombrie ca Ziua limbii, alfabetului şi culturii armene.
11. - Consultări, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi din partidele şi formaţiunile parlamentare (PNL, USR, UDMR, PMP, PRO Europa şi ALDE) în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Cabinetului Dăncilă, la 10 octombrie, prin moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie.
15. - Desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.
17. - Participare la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. (17-18)
21. - Vizită în Japonia; întrevedere cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe; participare, la Tokyo, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei. (21-22)

NOIEMBRIE
1. - Participarea la activităţile prilejuite de aniversarea centenarului Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.
4. - Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului condus de Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni.
- Eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Bogdan Aurescu.
6. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a preşedintelui Organizaţiei Mondiale Sioniste, Avraham Duvdevani.
­ Eliberarea din funcţie a nouă magistraţi, între care şi Cătălin Nicolae Ceort - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
13. - Serie de consultări cu miniştrii, alături de premierul Ludovic Orban, pe teme care ţin de agenda guvernamentală şi fiecare domeniu de activitate. La această dată au fost programate întâlniri cu miniştrii Transporturilor, Lucian Bode, Economiei, Virgil Popescu, Agriculturii, Adrian Oros, şi Finanţelor, Florin Cîţu.
14. - Seria de consultări, la Palatul Cotroceni, cu membrii Cabinetului Orban pe teme care ţin de agenda guvernamentală şi fiecare domeniu de activitate. La această dată au fost programate întâlniri cu miniştrii Educaţiei şi Cercetării - Cristina Anisie, Sănătăţii - Victor Costache, Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei - Ion Ştefan şi Afacerilor Interne - Marcel Vela.
20. - Participare la Summitul Partidului Popular European desfăşurat la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb, Republica Croaţia.
24. - Câştigarea celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu 65,88% din numărul de voturi valabil exprimate, faţă de contracandidata sa Viorica Dăncilă care a obţinut 34,12% din voturi.
26. - Decorarea lui Ivan Patzaichin, legendă a sportului românesc şi internaţional, la aniversarea a 70 de ani, cu cea mai înaltă decoraţie a statului român, Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.
27. - Primirea, la Palatul Cotroceni, a viitorului preşedinte al Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită la Bucureşti, în cadrul unui turneu de pregătire a preluării mandatului său la conducerea Consiliului European, pe 1 decembrie.
- Prezidarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la Palatul Cotroceni, având pe ordinea de zi propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe acest an, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la summitul NATO din decembrie de la Londra.
28. - Numirea general-locotenentului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, de la data de 1 decembrie.

 


Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


Presedintele Klaus Iohannis susţine o alocuţiune la şedinţa solemna a Parlamentului consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Romana din decembrie 1989 - 16 decembrie 2019


DECEMBRIE
1. - Participare la Parada militară de Ziua Naţională a României organizată în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.
2. - Participare la şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrată celebrării Zilei Naţionale a României, la Palatul Parlamentului.
3. - Participarea la reuniunea NATO la nivel înalt desfăşurată la Londra. (3-4)
5. - Întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, cu prilejul reuniunii tradiţionale semestriale organizate de statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
10. - Decorarea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de "Mare Cruce", în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Palatul Cotroceni.
12. - Participare la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe agendă aflându-se subiecte referitoare la viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021 - 2027, combaterea schimbărilor climatice, precum şi relaţiile externe ale Uniunii. (12-13)
16. - Alocuţiune în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.
17. - Conducerea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la Palatul Cotroceni, ce a avizat favorabil propunerile de buget pe anul 2020 pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.
19. - Prezentarea bilanţului primului mandat.
21. - Depunerea jurământului de învestitură în funcţie pentru al doilea mandat, în faţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi a Senatului.
22. - Participarea la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei Române din decembrie 1989 desfăşurat în Piaţa Universităţii.
- Participarea la slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 de la Catedrala Patriarhală.
- Participarea la Expoziţia "Revoluţia română. 30 de ani de libertate" vernisată la Ateneul Român şi care a cuprins fotografii din arhiva AGERPRES, ce documentează evenimentele din decembrie 1989. AGEEPRES (Documentare - Cerasela Bădiţă, editor: Ruxandra Bratu, editor online: Ady Ivaşcu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.