COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Brăila, Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Tulcea, Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Artista Mihaela Mihai (nume real Mihaela Neagu) s-a născut la 27 octombrie 1946, la Giurgiu. A fost pasionată de muzică din copilărie, a urmat şcoala şi liceul de muzică, a luat lecţii de pian şi vioară. Când era elevă în clasa a X-a a participat la un concurs muzical, la o Casă de Cultură din Bucureşti, unde a câştigat Premiul întâi. A fost remarcată de regizorul de televiziune Sorin Dumitrescu, debutul Mihaelei Mihai pe micul ecran fiind cu melodia "La anii mei".

A absolvit Conservatorul Naţional de Muzică Bucureşti, iar în perioada studenţiei a început să colaboreze cu compozitorul Alexandru Mandy, care i-a încredinţat spre interpretare numeroase creaţii, ajunse şlagăre: "Nu stingeţi stelele", "Pământul", "Greu se mai fac oamenii oameni", "Tudore", "Cântec pentru bradul meu", "Sub un petic de cer", "Îţi mulţumesc". În 1970 a participat la Festivalul "Cerbul de Aur" cu melodiile "Trurli, Trurli" şi "Glasul tău", compuse de Alexandru Mandy, câştigând o menţiune, potrivit site-ului cinemarx.ro.

 


A avut numeroase apariţii în emisiuni de televiziune, dar şi multe înregistrări radio, a efectuat turnee în ţară şi în străinătate, devenind cunoscută în Uniunea Sovietică, Germania de Est, Polonia, Bulgaria etc. Melodia emblematică pentru repertoriul Mihaelei Mihai rămâne ''De-ai fi tu salcie'', compusă de Horia Moculescu (versuri Puiu Maximilian). Alte melodii celebre interpretate de îndrăgita cântăreaţă sunt: ''Cine-aş fi?'', ''Dacă iubeşti fără să speri'', ''Glasul tău'', ''Hei, mare!'', ''Inima de artist'', ''Luciana'', ''Oh, Isabelle'', ''Ora cântecului'', ''Parfumul străzilor'', ''Primăvară, primăvară'' ş.a.

 


La începutul anilor '70, a jucat în filmele ''Asediul'' şi ''Bariera'', în regia lui Mircea Mureşan, alături de actori ca Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Ion Besoiu, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi. În 1971 a obţinut Premiul I la Festivalul Internaţional "Coupe d'Europe du Tour de Chant" din Belgia.

Începând din 1975 s-a stabilit în Franţa. La Paris a urmat cursul post-universitar ''Noi tehnici de comunicare''. După 1990 a revenit în România. A condus departamentul de publicitate al TVR. S-a specializat în comunicare audiovizuală şi politică, a lucrat în societăţi de publicitate, la realizarea mai multor campanii electorale şi comerciale.

La ''Marea Gală a muzicii uşoare româneşti - O zi printre stele'', din 2002, găzduită de Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, i-a fost înmânat Premiul de onoare, alături de alţi solişti apreciaţi ai muzicii uşoare româneşti.

 


Foto: (c) VLAD STAVRICA / AGERPRES FOTO


În 2005 a lansat un album destinat copiilor, ''Pudră de stele. Cântece de leagăn pentru mici şi mari'', care conţine cântece orchestrate într-o manieră care îi captivează nu numai pe copii dar şi pe părinţi (''Lullaby'', ''Isabelle'', ''Poarta de lumină'', ''Roua'', ''Trecea un vapor'', ''Ciobăniţa'', ''Cântec de leagăn'', ''Băieţelul'' ş.a).

Mihaela Mihai este preşedinte al Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România, implicându-se în elaborarea şi aplicarea Legii 109/2005 privind indemnizaţiile artiştilor. Este membră a SACD (Societe des Compositeurs et Auteurs Dramatiques) din Paris. AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.