Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm reţetele ''Tarte de rhubarbe'' şi ''Plăcintă cu smântână'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.

Tarte de rhubarbe
Proporţii: 400 gr. făină, 150 gr. unt, 50 gr. untură, sare fină, puţină cremă, lapte şi rhubarba spălată. Crema: 1 lingură făină, 1 dl. lapte, un ou şi zahăr pudră. Rhubarba se taie în mici bucăţi; se face aluatul, se lasă să se odihnească cel puţin 20 minute. Se taie în atâtea bucăţi câte prăjitură se vrea. Se acoperă formele de tartă cu cocă, se ung cu ou şi se înţeapă punându-se rhubarbele bucăţi şi crema deasupra. Se coc 20-30 minute şi se presară cu zahăr la sfârşit.

Plăcintă cu smântână
Proporţii: Foi de ştrudel, un kgr. smântână, 6 ouă, 100 gr. stafide. Se fac foi de ştrudel foarte subţiri şi se aşază pe o tavă unsă cu unt un strat de 10-15 foi stropindu-se între fiecare cu unt, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenuşele şi albuşele bătute foarte tare spumă şi zahărul, stratul să fie în tavă gros de 3 degete, se pudrează pe deasupra cu zahăr pudră şi cu stafide şi se pune iar un rând de 15 foi unse cu unt, se lucrează foarte repede, ca să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Cine vrea pune vara câte o vişină, două, sau bucăţi crude de prune, fiind foarte bună. Se coace la foc potrivit. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online Ada Vîlceanu)

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.