Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Companiile private trebuie să facă parte din soluţia ce vizează lupta cu criminalitatea cibernetică, iar o cooperare între sectorul public şi cel privat este necesară pentru combaterea acestui fenomen, a declarat, joi, directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Dan Cîmpean, într-o conferinţă de specialitate.

"Facem tot ce ne stă în putinţă, ne străduim să cooperăm, să luptăm împotriva criminalităţii cibernetice, dar este nevoie de o analiză şi trebuie să facem asta într-un mod corespunzător, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Provin din sectorul privat şi ceea ce ştiu este că, mai ales atunci când este vorba despre criminalitate cibernetică, multe dintre capacităţile necesare se află într-adevăr în sectorul privat. Este evident că firmele private trebuie să facă parte din soluţie dacă dorim să combatem fenomenul criminalităţii cibernetice. Sincer, cred că, într-adevăr, într-o colaborare calitativă mai bună între Guvern şi sectorul privat în lupta împotriva criminalităţii cibernetice", a menţionat Cîmpean.

În viziunea şefului CERT-RO, sectorul privat înţelege mult mai bine criminalitatea cibernetică în condiţiile în care acesta este ţinta preponderentă a hackerilor.

"Combinarea resurselor şi a capacităţilor este absolut crucială pentru a reduce riscul de criminalitate cibernetică, dar acest lucru nu este uşor de realizat. Cred că soluţia vine doar printr-o cooperare pragmatică public - privat. Sectorul privat este, în mod obişnuit, ţinta criminalităţii cibernetice şi, de aceea, înţelege fenomenele acestea destul de bine. Sunt în favoarea înfiinţării unor grupuri de lucru cu sarcini tactice suplimentare de contraatac a criminalităţii cibernetice bine stabilite, bine definite", a subliniat Dan Cîmpean.

Bunele practici, dar şi studii de caz relevante pentru domeniul securităţii cibernetice, menite să crească nivelul de cunoştinţe al utilizatorilor, sunt subiecte prezente pe agenda conferinţei "Lecţii învăţate de la experţi în securitate cibernetică. Perspective din România şi Statele Unite ale Americii", ce are loc joi, în sistem online.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Română pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei (ARASEC), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), aduce la aceeaşi masă o serie de specialişti în domeniu, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de profil şi din mass-media.

Partener media al conferinţei este Agenţia Naţională de Presă AGERPRES. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: cert.ro 

 

Citeşte şi:

 

Companiile globale au început să cuantifice riscurile ce derivă din atacurile cibernetice (specialişti)

 

Lecţii de bune practici de la specialişti în securitate cibernetică, prezentate joi într-o conferinţă de profil  

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.