COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Aproape trei sferturi (71%) dintre companiile mari care au ghiduri de utilizare a datelor pentru parteneri şi subcontractanţi au primit compensaţii în urma unui incident care i-a afectat pe furnizorii cu care fac schimb de informaţii, arată concluziile unui studiu ce vizează liderii de securitate IT, realizat de Kaspersky.

Cercetarea a scos în evidenţă, totodată, că 79% dintre companiile globale de dimensiuni mari au politici speciale, care le explică partenerilor şi furnizorilor cum să lucreze cu resurse şi date partajate, precum şi sancţiunile care pot apărea.

Estimările specialiştilor din domeniu arată că daunele provocate de incidente vor costa, în medie, 2,57 milioane de dolari, breşele de date situându-se în top 3 cele mai costisitoare probleme cu care se confruntă companiile mari.

În timp ce 7 din 10 companii (71%) au primit compensaţii în urma unui incident care i-a afectat pe furnizorii cu care fac schimb de informaţii, pentru că au întocmit ghiduri de utilizare a datelor pentru parteneri şi subcontractanţi, doar 22% dintre organizaţiile mari care nu au reglementări în vigoare au raportat acest lucru.

Pe de altă parte, sondajul nu a indicat dacă politicile privind breşele de date scad frecvenţa atacurilor asupra lanţului de aprovizionare. Astfel, aproape un sfert (24%) dintre companiile mari care au implementat politici IT speciale pentru terţi au înregistrat o breşă de date din cauza unui incident de securitate cibernetică care a afectat furnizorii şi doar 9% dintre companiile fără astfel de reguli au confirmat că au suferit un atac.

Kaspersky Global Corporate IT Security Risks Survey (ITSRS), un studiu global în rândul factorilor de decizie din domeniul IT, aflat la cel de-al nouălea an, a avut la bază 4.958 de interviuri, în 23 de ţări.

Respondenţii au fost întrebaţi despre starea securităţii IT în cadrul organizaţiilor lor, tipurile de ameninţări cu care se confruntă şi costurile cu care trebuie să le facă faţă atunci când se recuperează în urma atacurilor. Regiunile acoperite includ LATAM (America Latină), Europa, America de Nord, APAC (Asia-Pacific cu China), Japonia, Rusia şi META (Orientul Mijlociu, Turcia şi Africa). AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.