COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 06:50 si 09:00 se va semnala local, ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Vaslui; COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 05:45 si 09:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Ialomiţa , Județul Ilfov;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 31 oct /Agerpres/ - Hoţii de cripto-monede au fost detectaţi pentru prima dată în urmă cu câţiva ani, iar numărul acestora este în continuă creştere, cea mai nouă ameninţare de acest fel fiind botezată CryptoShuffler, atrag atenţia experţii Kaspersky Lab, prin intermediul unei cercetări publicată marţi.

În acest context, cercetătorii au descoperit un nou tip de malware, troianul CryptoShuffler, un program creat special pentru furtul de monede digitale şi care atacă utilizatorii atunci când dau 'copy-paste' la numerele portofelelor digitale, în timpul tranzacţiilor de plată. Acest tip de atacuri, denumite 'furt de clipboard', au mai fost întâlnite anterior şi au vizat sistemele de plată online.

Conform Kaspersky Lab, creatorul unui troian CryptoShuffler operează deja de un an şi are ca ţintă o gamă largă a celor mai populare monede digitale, precum Bitcoin, Ethereum, Zcash, Dash sau Monero.

"Apogeul activităţii infractorilor a fost la finalul anului trecut, după care a urmat o perioadă liniştită, care a durat până în iunie 2017. Până în prezent, infractorii au reuşit deja să-şi însuşească 23 BTC din portofele Bitcoin, echivalentul a aproape 140.000 de dolari. Sumele totale furate din alte tipuri de portofele variază de la câţiva dolari, la câteva mii. În cazul majorităţii
cripto-monedelor, dacă un utilizator vrea să transfere bani, trebuie să ştie ID-ul portofelului destinatarului - un număr unic. Mecanismul CryptoShuffler este foarte simplu şi eficient. După instalare, troianul începe să monitorizeze clipboard-ul dispozitivului infectat. Utilizatorii apelează la această facilitate când fac o plată: copiază numerele portofelului şi le inserează în câmpul 'adresa de destinaţie' a programului folosit pentru a face tranzacţia. Dar troianul înlocuieşte adresa portofelului utilizatorului cu cea deţinută de creatorul malware-ului. Prin urmare, atunci când utilizatorul inserează ID-ul portofelului în dreptul adresei de destinaţie, aceasta nu este adresa la care intenţiona să trimită banii. Astfel, victima transferă banii direct infractorilor, doar utilizatorii cei mai atenţi observând modificarea", explică specialiştii Kaspersky Lab.

Potrivit acestora, schimbarea destinaţiei durează câteva milisecunde, iar acest lucru este posibil pentru că adresele portofelelor sunt uşor de găsit, majoritatea având aceleaşi cifre la început şi acelaşi număr de caractere.

În viziunea experţilor, troianul CryptoShuffler nu este singurul malware care vânează economiile în cripto-monede. Astfel, după recentul raport despre botnet-urile de mining, a mai fost detectat un alt troian care foloseşte cripto-moneda Monero, DiscordiaMiner. Acesta a fost creat pentru a încărca şi executa fişiere de pe un server remote.

Conform sursei citate, există câteva asemănări în modul de operare cu troianul NukeBot, descoperit anul acesta.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.