

COD GALBEN: 11-05-2025 Intre 07:30 si 09:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea;
Tramvaiul Ateneului, cel de-al paisprezecelea tramvai personalizat tematic în cadrul proiectului cultural "Iaşi, oraşul tramvaielor pictate", a fost inaugurat în cursul zilei de sâmbătă în prezenţa a zeci de persoane care au avut ocazia de a admira expoziţia de planşe şi biblioteca care se află în interiorul acestuia.
Tramvaiul a plecat din rondul din Târgu Cucu şi a străbătut arterele din zona centrală a oraşului. El a fost pictat de o echipă de tineri voluntari, cu toţii fiind studenţi ai Facultăţii de Arte Vizuale şi Design Iaşi.
"Tramvaiul Ateneului este cel de-al paisprezecelea tramvai personalizat tematic din cadrul proiectului "Iaşi, oraşul tramvaielor pictate", iniţiat de Asociaţia Tramclub Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Arte "George Enescu" şi Compania de Transport Public. Considerăm că instituţia Ateneului este una de bază pentru cultura ieşeană, având în vedere istoria sa de 100 de ani. Prin intermediul acestui tramvai vrem să aducem în atenţia publicului larg programele variate pe care această instituţie de cultură le oferă oraşului. Având în vedere funcţionarea Ateneului în cartierul Tătăraşi, departe de zona centrală, considerăm că tramvaiul poate deveni în timp între centrul oraşului şi instituţia Ateneului Naţional din Iaşi", a declarat, pentru AGERPRES, Silviu Teodor Stanciu, preşedintele Asociaţiei Tramclub Iaşi.
În interiorul tramvaiului se află o expoziţie de planşe intitulată "Doza de cultură", iar scaunele au tapiţeria personalizată. Tot în interiorul tramvaiului se află şi o bibliotecă.
"Acest tramvai are în dotare şi o bibliotecă, pe lângă celelalte două existente în alte două tramvaie. Suntem aici să oferim călătorilor din Tramvaiul Ateneului cărţi de citit pe parcursul călătoriei. Aceste cărţi pot fi împrumutate şi să fie citite acasă iar după ce sunt lecturate pot fi lăsate fie pe o bancă din oraş, în biblioteca din Tramvaiul Ateneului sau Tramvaiul Literaturii ori pe o bancă din orice alt tramvai. Astfel, determinăm ieşenii să lectureze în timpul liber sau în timpul călătoriilor din tramvai", a declarat, pentru AGERPRES, Eugen Benea, cel care în 2015 a iniţiat proiectului "Cartea de pe bancă", urmat fiind de un altul, intitulat "Cartea din Tramvai". AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Florin Marin, editori online: Simona Aruştei, Alexandru Cojocaru)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.