COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Brăila, Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Tulcea, Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană (TM21) va completa paleta evenimentelor locale tradiţionale cu altele noi, printre care "Zidurile memoriei" dedicat Centenarului Marii Uniri sau "Cămine în mişcare", manifestări care vor aduce cultura de masă în toate cartierele, dar şi proiecte culturale prin care tradiţiile românilor din Serbia vor fi făcute cunoscute în Banatul românesc.

Proiectele culturale au fost prezentate de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) marţi seara, în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara (UVT), în cadrul unei dezbateri cu publicul.

Directorul executiv al ATCCE 2021, Simona Neumann, a precizat că în anul 2018 vor continua activităţile de formare de manageri culturali, de producători de festivaluri şi evenimente de mare amploare.

"Vom avea şi activităţi mai vizibile în spaţii publice, un ciclu de evenimente în Piaţa Libertăţii, care se numeşte 'Piaţa' şi care va consta într-o serie de spectacole din domeniul artelor performative care îmbină tradiţia cu formele de expresie moderne şi contemporane. Vom avea un prototip, în pregătirea marelui eveniment din 2021, al Festivalului Bega, un spectacol pe apă care se va desfăşura pe parcursul mai multor zile; un alt proiect se va derula în Banatul istoric împreună cu românii din Serbia şi care va căuta să valorifice tradiţiile românilor din Serbia şi să le facă cunoscute românilor din Banatul românesc", a declarat presei Simona Neuman.

Ea a menţionat şi proiectul "Cămine în mişcare", de turism cultural în regiunea Banatului, vor fi făcute mai multe cartografieri ale tradiţiilor din Banat ce vor fi prelucrate în anii următori, pentru ca în 2021, pe baza lor, să poată fi constituite trasee culturale pentru turiştii care vor veni în zonă.

"Un alt proiect interesant va fi 'Zidurile memoriei', pe care îl dedicăm Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918 şi care presupune crearea unui perete, pe una dintre feţele căruia artiştii să-şi aducă contribuţia cu privire la ceea ce înseamnă memoria Timişoarei, iar pe cealaltă vor contribui diverse asociaţii civice, consiliile de cartier, de sport, de tineret, ale minorităţilor şi va fi replicat şi în unele cartiere", a adăugat Simona Neumann.

Totodată, în 2018 va debuta proiectul MultipleXity în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara, care va asigura infrastructura, iar ATCCE va fi coordonator, pentru că există deja mai multe iniţiative private în oraş care vin să îmbogăţească proiectul.

"Va consta în crearea unui centru de mai mari dimensiuni care să adune spaţii de lucru pentru specialişti din IT şi alte industrii culturale şi creative, va fi un centru pentru vizitatori în 2021, un spaţiu în care se vor desfăşura activităţi educaţionale. Toate acestea vor fi coordonate de ATCCE. Anul acesta vom elabora împreună cu partenerii noştri locali conceptul acestui centru şi vom avea şi două seminarii (...) pentru ars electronica, pentru artă contemporană, ştiinţă şi inovaţie", a detaliat directorul ATCCE, Simona Neumann. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.